18 Şubat 2011 Cuma

İRMİK HELVASI

İLK TARİFİM İLE TEKRAR MERHABA :)

      Geçtiğimiz pazartesi Mevlüt Kandili olması sebebiyle bende irmik helvası yapıp dağıtmak istedim.Tarifi aslında bilindik irmik paketlerinin üzerinde yazan tarif.Ama ben biraz değişikler yaptım tabi.Mesela normal tarifteki su miktarının bir kısmını  süt olarak, yağında  bir miktarını sıvı yağ olarak kullandım.İnşallah sizde denersiniz ve beğenirsiniz.Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER:
  • 500gr. irmik
  • 100gr. tereyağ yada margarin
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 50gr. çam fıstığı
  • tarçın veya hindistan cevizi

YAPILIŞI:

1.Derin ve geniş bir tencerede yağı eritin.İrmiği ve fıstıkları tencereye alın.Orta ateşte fıstıklar kavrulana, irmiklerde pembeleşene kadar kavurun.

2.İrmikler pembeleşince sıcak suyu ve sütü azar azar ekleyip 1-2 dakika karıştırın.

3.Şekeri de ekleyip karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın.

4.Altını kapatıp 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre tarçın veya hindistan cevizi ile süsleyin. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...