Her zaman kurtarıcı bir tarif olmuştur benim için patatesli kek. Malzemelerin ve yapılışının pratikliği nedeniyle tabi ki...Hele ki bu sıralar... Kızımın ödevleri, okumaları yüzünden sürekli onunla ilgilendiğimden kolaya kaçıyorum mutfakta sormayın.
Birinci sınıf annesi olmak kolay değilmiş, sanki bende okula gidiyormuş gibi hissediyorum kendimi. El yazısı yazmayı yeniden öğreniyorum kızımla.Okumamız ve yazmamız iyi ama bir de şu yavaş yazmadan kurtulsak, ödevlerde sayfalar dolusu olunca bu annenin sabrı nereye kadar dayanır siz düşünün artık :) Bu arada elime kalem alıp yazı yazmayı unutmuşum bunu fark ettim. Gerçekten unutmuşum, ne kadar zorlanıyorum yazı yazmaya, yazım değişmiş sanki. Tabi alışmışım klavyeye, tuşlara basarak yazmak kolay. Annemin dediği gibi " bu bilgisayarlar çıktı hiç bir şeyin değeri kalmadı, kimse kimsenin yüzüne bakmıyor internete bakmaktan " diye, annem haklı yine. Bazı değerlerimizi farkında olmadan kaybediyor muyuz ne?
Bu konu hakkında yaz yaz bitmez aslında ama tarifimi hemen yazıp; kızımı, oğlumu ve kendimi hazırlayıp okul yollarına düşmem lazım. Ya işte anlayın halimi :) Hadi buyurun tarifime...
MALZEMELER:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı un
- bir paket kabartma tozu
- tuz
- 4 adet patates ( orta boy )
- 5-6 dal dereotu
- 4 dal taze soğan
- karabiber, kimyon, kuru nane, pul kırmızı biber ( isteğinize göre )
- susam
YAPILIŞI:
- Derin bir kapta yumurtaları, yoğurt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve damak tadınıza göre tuzu ekleyip iyice çırpın.
- Patateslerin kabuğunu soyun ve minik minik küp şeklinde doğrayıp karışıma ekleyin.
- Dereotu ve taze soğanları ince ince kıyın ve ekleyin.
- İstediğiniz baharatları da ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Yağlanmış bir borcama ( ben kare büyük boy kullandım )döküp, üzerine bol susam serpin.
- 180 derece fırında 30-35 dakika pişirip, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
30 yorum:
ellerinize sağlık bayılırım.
çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık,afiyet olsun,
tarifi aldım mutlaka deneyeceğim canım...
ellerine sağlık...
Tuzlu kekler bayılıyorum,buda nefis bir keke benziyor..Yarın sabah kahvesine deneyeceğim.ellerinize sağlık..
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık bende yapacağım ama patatesler haşlanmışmı acaba?
patatesi ve patatesli tarifleri seviyorum ben. hep derim bir evde soğan ve patates varsa birçok şey yapılır diye. eline emeğine sağlık. gerçekten de kurtarıcı bir tarif bu. sevgiler tatlım...
Ellerine sağlık aynı durumdayız arkadaşım sevgiler...
hepiniz sağolun arkadaşlar güzel yorumlarınız için :)
Adsız , hayır patatesler haşlanmıyor, çiğ olarak yapılıyor, yalnız minik minik doğramanız önemli... çok teşekkür ederim inşallah memnun kalırsınız :)
Yarıyıldan sonra rahatlarsın inşAllah canım:)
Rabbim yardımcın olsun hakikaten hiç kolay değil.
Kek de nefis gözküyor,şifa olsun:)
Patatesi rendelesek olurmu acaba
Adsız böyle yazıyorum adınızı belirtseydiniz keşke, evet rendeleyip de yapabilirsiniz sevgiler...
merhaba ben ilknur, ellerinize sağlık güzel görünüyor inşallah tadıda görüntüsü gibidir,mutlaka deneyeceğim, kolay gelsin
merhaba keki yaptım patatesler pişti ama kek biraz hamurumsu oldu, bakalım soğuyunca güzelleşir belki, yine de teşekkür ederim
Tarifi dün denedim. bire bir bu ölçülerle yaptım. nefis oldu. bundan sonra sizin tariflerden yapacağım bütün ikramlarımı :)
Bu tarif süper
Çok güzel tarif eline sağlık
Kac kisilik :)
3
Merhabalar Suzan hanım,paylastiginiz tum tarifler icin tesekkur ederim:)mutfakla yeni yeni tanisan biri olarak tariflerin basit ve leziz olusu daha bir yapma istegi uyandiriyor:) ellerinize saglik..
Yaptım çok güzel oldu...Ellerinize sağlık..
Bugun yaptım çok güzel oldu tarif ölçüsü tam çok teşekkürler :)
Bugun yaptım çok güzel oldu tarif ölçüsü tam teşekkürler :)
Deniyecem insallah guzel olur paylastiginiz icin tsk okul hayati zordur kolayliklar diliyorum
Deniyecem insallah guzel olur paylastiginiz icin tsk okul hayati zordur kolayliklar diliyorum
Hayırlı seneler çörek otu kullanarak yapabilirmiyim
Bende birinci sinif annesiyim soylediklerinize katiliyorum bidebizim isteksiz zorla odev yapma sorunumuz var tarifinizi simdi denicem sonucu yazarim simdiden tesekurler
Ben üstüne çörek otu kullandım daha yararlı tavsiye ederim. Tarif için teşekkürler
Börek yaparken iç harcına patates rendesi kullanmıştım bir keresinde. Ama küp küp dogramanin lezzetini vermio benim görüşüm
Ben suan deniyorum çörek otu attim bakalim nasil olacak
Yorum Gönder