31 Mayıs 2018 Perşembe

NUTELLA' LI KÜNEFE


      Merhabalar, yine çok tatlı bir tarifle sizlerleyim. İftarda, sahurda Nutella  lezzeti hep sofralarımızda diyerek bizim evde kahvaltı sofralarından hiç eksik olmayan Nutella' nın   #nutellaturkiye tariflerinden seçerek değişik bir tatlı hazırladım. Künefe hemde nutellalı :) Tabi ki bildiğimiz künefeden farklı ama deneyince göreceksiniz ki oldukça lezzetli ve hafif. Biz denedik ve beğendik sizlere de denemenizi tavsiye ederim. #Ramazandanutellasofranda ve tüm sofralarda olsun inşallah diyorum ve sevgiler diliyorum....


MALZEMELER:

  • nutella
  • 500 gr. tel kadayıf
  • kızartmak için yağ
  • şerbet (miktarı size kalmış çok fazla yapmanıza gerek yok )
  • toz Antep fıstığı
  • şekerleme ( üzeri için lazım ben Antep fıstıklı çikolata koydum üzerine )
YAPILIŞI:
  1. Sıvı yağı geniş bir tavaya alın.Yağın miktarı tavada yaklaşık 1.5 cm olacak şekilde ayarlayın ve orta ateşe ısıtın.
  2. Bir spatulanın üzerine yaklaşık 9cm çapında daire şeklinde bir kalıbı yerleştirin ve içini tel kadayıf ile doldurun. Spatulayı kullanarak tel kadayıfı altın rengini alana kadar kızartın.Ters çevirip tel kadayıfın diğer tarafını da kızartın.Sertleşiyor ve dağılmıyorlar diğer kadayıfları da bu şekilde yapıp kızartın.
  3. Kızarttığınız tel kadayıfları bir kağıt havlunun üzerine bırakarak fazla yağın emilmesini sağlayın ve tamamen soğumalarını bekleyin.
  4. Nutella'yı bir krema sıkacağına doldurun ve daire şeklindeki tel kadayıflardan birinin üzerine sıkın. Diğer bir yuvarlak tel kadayıfı da Nutella'nın üzerine yerleştirin.
  5. En üste ise şerbet dökün ve toz Antep fıstığı serpiştirin. Servis yapmadan önce üzerilerine birer tane şekerleme yerleştirin.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...