30 Aralık 2015 Çarşamba

Çamaşır Yıkamanın Keyifli Hali

Ev işleri arasında her hanımın farklı favorileri vardır. Mesela kimi ütü yapmayı sever , bazıları ise yemek yapmayı. Sevdiğiniz işlerin size verdiği keyif ise bambaşkadır ve terapik etkileri vardır. Başka dünyalara gider, hayaller kurar, güzel anları hatırlar, planlar yaparsınız.

Size harika bir haberimiz var. Artık bu keyfi size yaşatan favorileriniz arasına çamaşırı da ekleyebilirsiniz :) Çünkü Rinso bunu mümkün kılıyor.

Rengarenk paketleri ile raflarda dururken bile enerjisini yansıtan Rinso, çamaşır yıkamayı kolay ve eğlenceli bir hale getiriyor. Rinso’nun Kır Bahcesi (Yeşil), Çiçek Bahcesi (Pembe) ve Büyülü Bahçe (Mor) şişeli sıvı deterjanları hem beyaz hem de renklileriniz için tortu bırakmayan bir temizlik vaad ediyor.



Rinso’nun gerçek eğlencesi, yıkama sonrası çamaşır makineninizi açtığınız anda başlıyor. Öyle ki kapağı açtığınız anda tertemiz çamaşırlarınıza eşlik eden muhteşem çiçek kokuları tüm banyoya yayıyor. İşte o an, hissettiğiniz duygular tarif edilmez. Sanki bir anda sevdiğiniz bir melodi çalmaya başlıyor ve o koku sizi alıp bambaşka bir yerlere götürüyor.

Bu kokular o kadar kalıcı ki tertemiz çamaşırlarınızı asarken, kuruturken, ütülerken ve tabii ki giyerken makineyi açtığınız o andaki duygular size kendini hatırlatmaya devam ediyor. Rinso kalıcı bahar kokuları ile çamaşır yıkamayı keyfe dönüştürüyor.

Mutluluk ve keyif zaten anlık değil midir? Mühim olan o anlara hayatınızda yer açmak. İşte Rinso bunu mümkün kılıyor.


Bir boomads advertorial içeriğidir.




27 Aralık 2015 Pazar

CREMOLELI KOKOSTAR PASTA


      Yoğunluğumdan bir türlü paylaşamadığım tarifim bu pastayı inşallah beğenirsiniz.  Orjinalı böyle değil, benim ki biraz yalancı kokostar :) bu pastayı ben biraz kendi kafama göre yaptım, inşallah orjinalini de yaparım bir gün. Blogumu güncellemenin mutluluğu ile hepinize mutlu pazarlar :)


MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 buçuk kahve fincanı un
  • yarım kahve fincanı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı süt (piştikten sonra keki ıslatmak için )
Kreması İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 150 gr. tereyağ ya da margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100  gr hindistan cevizi
  • 1 paket çilekli cremole
YAPILIŞI:
  1. Yumurta ve şekeri mikser ile 6-7 dakika iyice çırpın.
  2. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpın.
  3. Un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek, azar azar ekleyin ama tahta kaşık ile yavaş yavaş karıştırın.
  4. 26 cm lik kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt serin ya da yağlayıp kek hamurunu dökün ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  5. Kremasını yapmak için hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın.
  6. Cremoleyi paketin arkasındaki tariften yarım bardak az süt ekleyerek hazırlayın.
  7. Keki kelepçeli kalıbın altını çıkarıp servis tabağına çemberin kenarı kalacak şekilde koyun ve bir çay bardağı süt ile ıslatın.
  8. Hindistan cevizli kremayı kekin üstüne dökün ve eşit şekilde yayıp düzleyin. Cremoleyi de aynı şekilde dökün ve en az 2-3 saat buzdolabında soğuması için bekletin. 
  9. Daha sonra kelepçeli kalıptan çıkarıp üzerini istediğiniz gibi süsleyip, dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...