26 Şubat 2015 Perşembe

ÇİKOLATALI SÜSLÜ KURABİYELERİM


     Merhabalar hepinize... Bir süre tarif yazacak fırsatım olmadı ama mesajlarınızı okudum ve çok istediğiniz kurabiyelerimin tarifini paylaşıp kaçıyorum hemen, mutlu günler, sevgiler....



MALZEMELER:
  • 150 gr. margarin ( oda sıcaklığında beklemiş )
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 buçuk bardak mısır nişastası
  • 1- 1 buçuk su bardağı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 damla badem aroması
  • 40 gr. bitter çikolata
YAPILIŞI:

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve pudra şekerini mikser ile krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  2. Yumurtayı ve badem aromasını da ekleyip mikserle çırpın.
  3. Nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip mikserle çırpın.
  4. Unu azar azar ekleyip elinizle yoğurun. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur olması lazım.
  5. Hamuru elinizde yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
  6. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  7. Çikolatayı benmari usulu eritip soğuyan kurabiyelerin üzerine kaşıkla gezdirerek dökün. Ben süsü sevdiğimden bir de şeker hamuruyla minik çiçekler yaptım üzerine,iz, siz pasta süsleri de serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

3 Şubat 2015 Salı

MİSAFİR MASAM VE LEZZETLİ İKRAMLARIM


     Okullar tatil olmadan önce ağırladığım sevgili misafirlerim için hazırlamış olduğum masam da ki lezzetlere önce yakından bir bakın istedim, blogumda tarifi olmayanların tariflerini teker teker ekleyeceğim. Sizlere de fikir olsun değil mi? Hepinize iyi akşamlar sevgiler...

 NOHUT SALATASI

 GANAJ KREMALI PAMUK PRENSES

 PATATESLİ MAKARNA SALATASI

 ÇİKOLATALI SÜSLÜ KURABİYELERİM

PİZZA POĞAÇA

2 Şubat 2015 Pazartesi

GANAJLI FRAMBUAZLI PASTA



         Çikolata severler için müthiş bol çikolatalı bir pastam var sizler için... Benim gibi hem çikolata hem frambuaz bir arada seviyorsanız buyurun tarifime....



Pandispanya İçin;
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 2,5 türk kahve fincanı toz şeker
  • 2 türk kahve fincanı un
  • 1 türk kahve fincanı kakao
  • 1 türk kahve fincanı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt ve iki tatlı kaşığı toz şeker (pandispanyayı ıslatmak için) 
Ganaj İçin;
  • 200 gr. krema ( bir kutu )
  • 300 gr. bitter çikolata
Üzeri ve içi için;
  • 1 çay bardağı dondurulmuş frambuaz
  • 2-3 kaşık frambuaz sos
YAPILIŞI:
  1. Derin bir kaba yumurtaları kırın ( yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı ) 1-2 dakika   mikserin en yüksek ayarında çırpın.
  2. Toz şeker, vanilya ve kaynar suyu  da ekleyip 5-6 dakika mikser ile hiç ara vermeden karışım açık sarı ve koyu bir kıvam alana kadar çırpın.
  3. Kuru malzemeleri; un, nişasta ve  kabartma tozu  eleyerek ilave edin ve mikserde düşük ayarda karıştırın.
  4. Kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt koyun ya da yağlayıp unlayın ve kek hamurunu dökün. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. 
  5. Piştikten sonra kalıptan çıkarıp ters çevirin ve soğuması için bekletin.
  6. Ganajı yapmak için kremayı küçük bir tencereye koyup ısıtın ama kaynamasına yakın altını kapatın.
  7. Sıcak kremanın içine bitter çikolatayı elinizle yada bıçak ile minik minik kırıp ekleyip eriyene kadar karıştırın. Soğuması için bekleyin.
  8. Soğuyan pandispanyayı iki eşit parça olacak şekilde dikkatlice kesin.
  9. Süt ve şekeri iyice karıştırıp iki pandispayaya da gelişigüzel kaşık ile dökerek yedirin.
  10. Düz bir pasta tabağına pandispanyanın bir parçasını koyup üzerine ganajın yarısını düzgünce yayın.
  11. Ganajın üzerine frambuazları aralıklarla koyun.
  12. Diğer pandispanyayı da üzerine kapatın, pastanın üzerini ve yanını kalan ganaj ile düzgün bir şekilde kaplayın.
  13. Pastayı donması için 3-4 saat buzdolabında bekletin. Servis etmeden hemen önce frambuaz sosunu üzerine dökün ve frambuazları istediğiniz gibi üzerine yerleştirin. Ben üzerine inci şekerlerden de koydum. Dilimleyerek servis edin, afiyet olsun.  


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...