2 Şubat 2015 Pazartesi

GANAJLI FRAMBUAZLI PASTA



         Çikolata severler için müthiş bol çikolatalı bir pastam var sizler için... Benim gibi hem çikolata hem frambuaz bir arada seviyorsanız buyurun tarifime....



Pandispanya İçin;
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 2,5 türk kahve fincanı toz şeker
  • 2 türk kahve fincanı un
  • 1 türk kahve fincanı kakao
  • 1 türk kahve fincanı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt ve iki tatlı kaşığı toz şeker (pandispanyayı ıslatmak için) 
Ganaj İçin;
  • 200 gr. krema ( bir kutu )
  • 300 gr. bitter çikolata
Üzeri ve içi için;
  • 1 çay bardağı dondurulmuş frambuaz
  • 2-3 kaşık frambuaz sos
YAPILIŞI:
  1. Derin bir kaba yumurtaları kırın ( yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı ) 1-2 dakika   mikserin en yüksek ayarında çırpın.
  2. Toz şeker, vanilya ve kaynar suyu  da ekleyip 5-6 dakika mikser ile hiç ara vermeden karışım açık sarı ve koyu bir kıvam alana kadar çırpın.
  3. Kuru malzemeleri; un, nişasta ve  kabartma tozu  eleyerek ilave edin ve mikserde düşük ayarda karıştırın.
  4. Kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt koyun ya da yağlayıp unlayın ve kek hamurunu dökün. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. 
  5. Piştikten sonra kalıptan çıkarıp ters çevirin ve soğuması için bekletin.
  6. Ganajı yapmak için kremayı küçük bir tencereye koyup ısıtın ama kaynamasına yakın altını kapatın.
  7. Sıcak kremanın içine bitter çikolatayı elinizle yada bıçak ile minik minik kırıp ekleyip eriyene kadar karıştırın. Soğuması için bekleyin.
  8. Soğuyan pandispanyayı iki eşit parça olacak şekilde dikkatlice kesin.
  9. Süt ve şekeri iyice karıştırıp iki pandispayaya da gelişigüzel kaşık ile dökerek yedirin.
  10. Düz bir pasta tabağına pandispanyanın bir parçasını koyup üzerine ganajın yarısını düzgünce yayın.
  11. Ganajın üzerine frambuazları aralıklarla koyun.
  12. Diğer pandispanyayı da üzerine kapatın, pastanın üzerini ve yanını kalan ganaj ile düzgün bir şekilde kaplayın.
  13. Pastayı donması için 3-4 saat buzdolabında bekletin. Servis etmeden hemen önce frambuaz sosunu üzerine dökün ve frambuazları istediğiniz gibi üzerine yerleştirin. Ben üzerine inci şekerlerden de koydum. Dilimleyerek servis edin, afiyet olsun.  


4 yorum:

çatlakkafe dedi ki...

Bayılirim nefis.ellerinize saglık

Sanattryemek dedi ki...

Goruntu harika eminim tadida oyledr simdi olsada yesek gercekten ;)

Emel YILMAZ AKAN dedi ki...

Nefissss olmuş bende çok sık yaparım.
Frambuaz ve çikolatanın uyumunu bayılırım...
Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimi bıraktım.

anne mutfak perisi dedi ki...

canım harika olmuş herşey ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...