29 Kasım 2014 Cumartesi

PANCAKE ( mutluluğun tarifi )


     Pancake sevenler buraya...... İki şekerimle benim en sevdiğimizdir pancake. Mutluluk sebebidir bence pancake. Nihayet istediğim gibi fotoğraflar çekebilince ekleyebildim tarifi. Arası bol meyveli ve çikolatalı ; bir de üzerine çilek sosu + süslü şekerler ile yemesi pek bir güzel olur,bilenler bilir. Hadi sizde sevdiklerinize bu hafta sonu kahvaltıda pancake yapın, mutlu edin; mutlu olun :) Hepinize musmutlu haftasonları, sevgiler....



 MALZEMELER:

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • 2 buçuk su bardağı un
YAPILIŞI:
  1. Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı da ekleyip karıştırın.
  3. Azar azar unu ekleyerek karıştırın. Burada dikkat edin, ne çok sıvı ne çok katı bir kıvam olmaması gerekiyor buna göre biraz daha un ilavesi yapılabilirsiniz.
  4. En son kabartma tozu, vanilya ve tuzu da ekleyip karıştırın.
  5. Pişirmek için teflon tavayı önceden iyice ısıtın. Tavayı kesinlikle yağlamayın. Tava ısınınca ocağın altını kısın ve kepçe ile hep aynı ölçüde tavanın ortasına kepçeyi  hiç oynatmadan pancake hamurunu dökün.
  6. Tavadaki pancake hamurunun kenarında kabarcıklar oluşunca spatula ile dikkatlice ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin. Kabarcıklar oluşmadan ve piştimi diye merak edip kenarını kaldırıp bakmayın şekli düzgün olmaz o zaman. Pancake pişirirken acele etmemek ve sabırlı olmak düzgün pancake yapabilmenin en önemli şartıdır. Hepsini bu şekilde pişirdikten sonra isteğinize göre meyveleri çikolata ya da reçelle servis yapıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun...




26 Kasım 2014 Çarşamba

FIRINDA YUMURTALI PEYNİRLİ EKMEK


      Günaydın, çokça yaptığım ve iki şekerimle çok sevdiğimiz bir kahvaltılık tarifim var bir çoğunuzun da biliyordur umarım. Yumurtalı ekmek kızartmasını da çok severiz bak onu da eklemeliyim en kısa zamanda ama fırında yumurtalı peynirli ekmeğin yeri de bir başka. Hiç denemeyenlere de değişik ve mutlaka denemeleri gereken bir alternatif olarak buyurun tarifime. Mutlu günler hepinize :)


MALZEMELER:
  • 9-10 dilim ekmek
  • 3 adet yumurta
  • 200 gr. beyaz peynir
  • kuru nane, kekik çok az karabiber
  • 3-4 kaşık kahvaltılık yumuşak margarin
YAPILIŞI:
  1. Öncelikle dilimlenmiş ekmeklerin altını ve üstünü yağ bıçağı ile ince bir şekilde yumuşak margarin sürüp fırın tepsisine yan yana dizin.
  2. Derin bir kapta yumurtaları iyice çırpın.
  3. Çatalla ezerek peyniri ekleyin.
  4. Peynir tuzlu olduğu için tuz eklemeye gerek kalmayacaktır ama yine de siz peynirinizin tuzu az ise ekleyebilirsiniz. Baharatları ekleyip karıştırın. 
  5. Kaşık ile ekmeklerin üzerini kaplayacak şekilde ekmeklerin üzerine yayın.
  6. 200 derece fırında ekmeklerin üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Çok fazla tutmayın fırında ekmekler kuruyup çok sertleşebilir. Afiyet olsun.

24 Kasım 2014 Pazartesi

KREM ŞANTİLİ KOLAY PASTA


        Merhabalar,  iki şekerimin "anne bize pasta yapar mısın" demelerinin üzerine hemen en hızlısından yaptığım pasta ile karşınızdayım... Hazır pastaban ve krem şanti ile pasta yapmak çok kolay, bir de şöyle rengarenk süslediniz mi süper bir pasta çıkıverir ortaya. Tatataaaaaammm buyurun bakalım en bi kolayından krem şantili pastamın tarifine...


MALZEMELER:

  • 1 adet kakaolu pastaban
  • 1 kutu (2 poşet) krem şanti
  • yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt ( krem şanti için )
  • 1 tatlı kaşığı nar suyu
  • bol damla çikolata
  • renkli pasta süsleri
YAPILIŞI:
  1. Pastabanın bir katını servis tabağına koyun.
  2. Yarım su bardağı süt ve şekeri karıştırıp bu karışımın yarısı ile keki güzelce ıslatın.
  3. Krem şantiyi süt ile çırpıp hazırlayın. Bolca ve eşit şekilde kekin üstüne sürün.
  4. Damla çikolataları serpin. Bu aşamada dilimlenmiş muz gibi meyve de koyabilirsiniz krem şantinin üzerine.
  5. Diğer pastabanı da üzerine kapatıp kalan şekerli süt ile ıslatın.
  6. Pastanın tamamını krem şanti ile düzgünce kaplayın.
  7. Krem şantinin bir kısmını nar suyu ile karıştırıp pembe olmasını sağlayın.
  8. Şanti sıkma aparatı ile şekil vererek pembe krem şanti ile pastaya renk katın. Artık bu aşama tamamen sizin yaratıcığınıza kalmış.
  9. En son renkli şekerler ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun...


18 Kasım 2014 Salı

BİR PAZAR GÜNÜ KAHVALTISI VE PIRASALI MISIR UNLU TUZLU KEK


     Günaydın :) En bi sevdiğimdir kahvaltı ve tabi kahvaltı sofraları hazırlamak hele de günlerden pazar ise pek keyifle yaparım her bir detayı. İşte bu da bir pazar günü iki şekerim ile yaptığımız kahvaltı masamız. Kesinlikle kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı....



      Bir gün öncesinden yaptığım pırasalı mısır unlu tuzlu kekin tarifini de paylaşmak istiyorum ben çok sevdim sizlerin de beğeneceğini umuyorum. Tarifime geçerken hepinize sevdiklerinizle nice keyifli sofralarda beraber olmanızı dilerim, mutlu günler....


MALZEMELER:
  • 5-6 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
  1. Geniş bir kap içinde yumurta,sıvı yağ ve yoğurdu iyice çırpın.
  2. Mısır unu, kabartma tozunu ve unu da ekleyip çırpın.
  3. İnce ince kıyılmış pırasaları, rendelenmiş havucu ve tuz da ekleyip karıştırın.
  4. Yağlanmış düz bir tepsiye ya da borcama bu karışımı dökün ve 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  5. Kek fırından çıkıp ılınınca dilimleyerek servis edin, afiyet olsun.


5 Kasım 2014 Çarşamba

PATATESLİ UNLU BÖREK


        Yıllardır alıştığım klasik hazır yufka ile börek tarifime bir de un eklenince artık kolay kolay el açması börek bir daha yapmam herhalde. Gerçekten de el açması tadında oluyor börekler un sayesinde . Özellikle bir de benim gibi köy tereyağı ile yaparsanız harika bir lezzet olur. Deneyin mutlaka derim, sizde çok beğeneceksiniz, benden söylemesi...


MALZEMELER:
  • 1 kilo yufka
  • 100 gr. tereyağı ya da margarin
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • bir büyük kase dolusu un
  • 7-8 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz, kara biber
YAPILIŞI:
  1. Öncelikle iç malzemeyi hazırlayın. Patatesleri haşlayıp,suyunu süzün, kabuklarını soyduktan sonra iyice sıcağıyla iyice ezin.
  2. Bir tencereye soğanları minik minik yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile yumuşayana kadar kavurun. Salçasını da ekleyip bir iki dakika daha kavurun.
  3. Patatesleri de ilave edip biraz kavurun, damak tadınıza göre tuz, karabiber ve istediğiniz baharatları katıp karıştırın. Altını kapatıp biraz ılınması için bekletin.
  4. 1 adet yufkayı tezgaha zıp serin. Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını fırça yardımı ile yufkanın her yerine sürün.
  5. Yufkanın her yerine elinizle bolca un serpiştirin. Patatesli harçtan yufkanın bir kenarına bir uçtan ucundan bir ucuna çok yaymadan koyun.
  6. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Bıçakla rulodan 4 parmak kalınlığında kesip yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri yan yana dizin.Bütün yufkaları aynı şekilde yaptıktan sonra kalan yağı da böreklerin üzerine sürün, isteğinize göre haşhaş tohumu, çörek otu ya da susam serpin.
  7. 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun...

3 Kasım 2014 Pazartesi

KUPTA PAMUK PRENSES TATLISI



       Merhaba, yine çok önceleri yaptığım bir tarif...Tart kalıbından dağılarak çıkan pamuk prenses tatlısını hemen kuplara bölüp kremalarını üstüne dökünce hop oluverdi kupta pamuk prenses tatlısı. Eee mutfakta çareler tükenmez... Bu halini de çok sevdim ben ama orjinalini de paylaşacağım inşallah fotoğraflama fırsatı bulduğumda. Hadi bakalım buyurun tarifime...


MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta 
  • 2 kahve fincanı toz şeker 
  • 1 kahve fincanı yoğurt 
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 kahve fincanı un 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
Kreması için: 
  • Yarım lt süt 
  • 1 çay bardağı toz şeker
  •  1 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı un
  •  1 yemek kaşığı nişasta
  •  1 paket vanilya
  •  1 paket çilekli cremeole 

YAPILIŞI:
  1. İlk olarak tatlının kekini hazırlıyoruz.. Yumurta ve toz şekeri bir kaba alarak 3-4 dakika kadar mikserle çırpıyoruz. 
  2. Ardından sıvı yağı ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
  3.  En son un, kabartma tozu ve vanilya da elenerek karışıma ekliyoruz.
  4.  Yağlanmış tart kalıbına kek harcını dökerek 160 derece fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz (keki tart kalıbında yapmak önemli ve kek fazla kızarmadan fırından alıyoruz)
  5.  Kreması için ise bir tencerede yumurta sarısını ve şeker çırpma teliyle çırpıyoruz. Un ve nişasta ekliyoruz. Azar azar süt ilave ederek karışım iyice çırpıyoruz ve tencerenin altını yakıyoruz. 
  6. Sürekli çırpma teliyle çırpılarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kapatarak vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Fırından çıkan tart kekini ılındıktan sonra kalıptan çıkarılarak kuplara parça parça bölerek dağıtın. Üzerlerine kremayı dökün, en üstünede paketinin üzerindeki tarife göre Cremeoleyi hazırlayıp dökün. Tatlımız hazır, üzerini renkli süslerle süsleyip afiyetle yiyin...



1 Kasım 2014 Cumartesi

GÜLLÜ PASTA ( MİKRODALGA PASTASI )



     Kızımın isteği üzerine, kız partisi için yaptığım çok pratik bir pasta. Daha önce paylaştığım mikrodalgada ıslak kek tarifim ile yaptığım kek ile çok kısa sürede pişirip krem şanti ile süsledim pastamı. Pişirmesi 7 dakika olup, krem şanti ile de içini dışını süsleyince toplamda bir saatimi aldı bu pastayı yapmam desem yalan olmaz. Ama mikrodalgam yok derseniz aynı tarifi normal fırınlarda kek pişirir gibi de pişirebilirsiniz. 


MALZEMELER:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı  un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt ( krem şanti için )
  • 2 adet muz
  • damla çikolata
YAPILIŞI:
  1. Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice karıştırın. 
  2. Sıvı yağ, sütü de ekleyip karıştırın. Unu,kabartma tozu, kakao ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Normal kek hamurundan daha akışkan bir kıvam oluyor, şaşırmayın.
  3. Yuvarlak küçük borcamı yağlayıp un serpiştirin ve kek hamurunu dökün. Mikrodalga fırında 800 watta ve 7 dakikaya ayarlayıp pişirin.
  4. Kek fırından çıkınca bir kürdan ile gelişigüzel batırıp çıkararak pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmediyse bir dakika daha pişirebilirsiniz.
  5. Piştikten sonra keki kabında çıkarıp ters çevirin ve soğuması için bekletin.
  6. Bu arada krem şantiyi süt ile çırpıp hazırlayın, muzları dilimleyin.
  7. Keki bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin, bir kat keki servis tabağına koyup üzerine dilimlenmiş muzları dizin ve krem şantiyi yayarak koyun.  Bol damla çikolata serpip , ikinci kat keki üzerine kapatın. 
  8. Kalan krem şantiye çay kaşığının ucu ile pembe olması için çok az ama gıda boyası ekleyip karıştırın. Sıkma torbasına koyup yıldız uç ile içten dışa doğru yuvarlak hareketle sıkarak gül şekli vererek pastanın dışını bu şekilde tamamen kaplayın. İşte pastamız hazır. Eğer gül şekli yapamazsanız iştediğiniz gibi süsleyerek kaplayabilirsiniz pastayı. 
  9. Pastayı 2-3 saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis edebilirsiniz, afiyet olsun...
  NOT: Mikrodalga fırını ilk kez kullanacaksanız kullanma kılavuzunu çok iyi okumanızı tavsiye ederim. Her türlü keki mikrodalga fırında yapabilirsiniz ama  mikrodalgada kullanılabilir işareti olan silikon kalıplar ve borcamlar dışında metal kalıplar asla kullanmayın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...