22 Nisan 2014 Salı

ÇİLEKLİ SÜTLAÇ


          Sütlacı bir de çilekli yapmaya ne dersiniz? 


     Keramika Seramik' e rengarenk tabakları ile sunumuma da renk kattıkları için teşekkürler...


MALZEMELER :
  • 5 su bardağı süt
  • yarım su bardağı pirinç
  • bir su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • bir paket vanilya
  • 7-8 adet çilek
YAPILIŞI:
  1. Tencereye su ve pirinci koyup pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Sütü ilave edip pirinçler iyice dağılıncaya kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. 
  3. Pirinçler dağılıp nişastalarını bırakıp koyulaşınca şekeri ilave edip 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Daha şekerli seviyorsanız eğer yarım su bardağı şeker ekleyebilirsiniz.
  4. Altını kapatınca vanilyayı ekleyip karıştırın.
  5. Çilekleri güzelce yıkayıp minik minik doğrayıp sütlaca ilave edip karıştırın. Kaselere doldurup sıcağı çıktıktan sonra buzdolabında soğuması için bekletin. Üzerini isterseniz çilek ya da hindistan cevizi ile süsleyin. Afiyet olsun.
NOT: Bu sütlacı bekletmeden tüketmeniz gerekiyor çünkü ertesi güne kalınca tadı değişiyor.


20 Nisan 2014 Pazar

REFİKA BİRGÜL İLE ARÇELİK MUCİZE LEZZETLER ETKİNLİĞİ


       Merhaba hepinize :) İşlerimin yoğunluğundan ancak fırsat bulup yazabildiğim Nisan başı  katıldığım harika bir etkinlikten bahsetmek istiyorum sizlere... Doors Akademi tarafından Refika Birgül ile Arçelik Mucize Lezzetler Etkinliği için davet gelince hemen kabul ettim, severek ve çok beğenerek takip ettiğim Refika Birgül ile tanışmak ve yemek yapmak kaçmazdı elbet... Tüm blogger arkadaşlarımla harika ve keyifli bir gün geçirdik. Refika Birgül' ün süper enerjisi, samimiyeti ve paylaştığı bilgilerle Arçelik gibi büyük bir marka ile de birleşince herşey anlatılmaz güzeldi...


       Uzun zamandır görmediğim ve yeni tanıştığım blogger arkadaşlarımla da beraber olmak güzeldi. Çok sevdiğim blogger arkadaşım Yağmur ile buluşup gittiğimiz ve diğer arkadaşlarla beraber önce sohbetin ardından Refika Hanım ile beraber girdik mutfağa... Harika bir menü ile keyifle değişik lezzetler hazırladık. Yine çok sevdiğim blogger arkadaşım  sevgili Reyhan ( anne eli gibi ) ile eş olup beraber pişirdik lezzetlerimizi, iyi bir ikili olduk; hem pişirdik hem keyif ile yedik...

Kadayıf mantı,

Türk suşileri,

Turşulu ayran,


Çikolatalı güllaç 

 Refika Birgül reçeteleri ile hepimiz keyifle yaptık ve bol bol yedik bu lezzetleri. Hepsinin tarifini yazacağım inşallah.


       Aslında anlat anlat bitmez bu harika gün ve o kadar çok fotoğraf çektim ki...  İşte bu yukarıdaki fotoğraf en çok sevdiğim :) Bizim için çerçeveleterek hazırlanan katılım belgelerimizi tek tek Refika Birgül' den aldık. Arçelik yine her şeyi süper düşünmüş.


      Ve etkinliğimizin sonunda sığabildiğimiz kadarı ile bir bir kaç selfie bile çektik. Hepsi birbirinden marifetli ve güzel blogger arkadaşlarım ile süper bir hatıra oldu bizim için.  Bu harika gün için  Arçelik'e , Refika Birgül ve ekibine, tabi ki bizi en güzel şekilde ağırlayan Doors Akademi' ye çok teşekkürler...

5 Nisan 2014 Cumartesi

PATATESLİ VE PEYNİRLİ BAYAT EKMEK POĞAÇASI


      Paylaşmak için çok geç kaldığım bir tarifim daha... Şipşak çay masam için yaptığım bu poğaçaları kalan ekmekleri değerlendirmek için yaptığım ve çok sevdiğimiz bir lezzettir aslında. Ben kalan ekmek parçalarını derin dondurucu da minik parçalar bile olsa atmam biriktiririm. Sonra sütle ıslatıp poğaça yaparım bana hem basit gelir hem de böylece ekmekler ziyan olmamış olur. Ama her seferinde sıcak sıcak hemen tükettiğimizden fotoğrafını çekmek ancak nasip oldu. 
     Şipşak masamı hazırladığım gün evde unum da çok azdı, hemen aklıma dondurucudaki bayat ekmekler geldi, ıslattım sütle bir güzel yarım saatte yumuşadılar. Dere otum yoktu ama varsa ve seviyorsanız kullanın harika oluyor. Fotoğraftakiler peynirli ama peynir yerine patatesli de yapabilirsiniz, aşağıda o şekilde de anlattım. İnşallah sizlerde seversiniz, çevrenizdekilere tavsiye edersiniz ve böylelikle ekmek israfını önlemek de bir katkınız olmuş olur. Ben kime bu tarifi anlatsam hepsi deniyor ve çok  seviniyor. Hadi bakalım artık poğaçalarımız bayat ekmekli olsun. Sevgiler...


MALZEMELER:
  • yarım ekmekten biraz fazla bayat ekmek
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu ya da bir çay kaşığı karbonat
  • 2-3 adet taze soğan
  • 5-6 dal dereotu
  • 200gr. beyaz peynir
  • tuz
  • susam, çörek otu ( üzeri için )
  • 1 adet yumurta sarısı ( üzeri için )
Patatesli için;
  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • kimyon, kuru nane
  • tuz
YAPILIŞI:
  1. Öncelikle bayat ekmekleri küçük küçük kesin ve üzerine sütü döküp en az yarım saat sütü iyice çekmesi ve yumuşaması için bekletin.
  2. Yumurtayı, peyniri( elinizle ezin ), kabartma tozu ya da karbonatı, doğranmış taze soğan ve dereotunu ekleyip güzelce yoğurun. Peynirin tuzuna göre tuz oranını ayarlayın, eksikse tuz ekleyin.
  3. Patatesli yapacaksanız eğer; peynir yerine haşlanmış patatesleri ezerek ekleyin ve diğer tüm malzemeler ilaveten kimyon ve kuru nane ekleyip hamuru yapın.
  4. Hamurun toparlanacak şekilde kıvamlı olmazsa kıvamı ayarlamak için biraz daha ekmek ilavesi ya da çok az un ilavesi yapabilirsiniz.
  5. Hamuru buzdolabında en az bir saat bekletin.
  6. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine elinizle yuvarlak şekil vererek dizin. Yumurta sarısını üzerine sürüp susam ya da çörek otu serpin.
  7. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...