29 Mart 2014 Cumartesi

ŞİPŞAK ÇAY MASASI


       Hepinize merhaba, şipşak hazırladığım çay masam ve ikramlarımla karşınızdayım. Arayıp sana geliyoruz diyen arkadaşlarıma hemen kendimi mutfağa atıp evde olan malzemelerle çabucak bir sofra hazırladım. Bayta ekmek poğaçası dışında tüm tarifler blogumda mevcut Belki sizlere de fikir olabilecek mini sofram hem bol muhabbetli hem de lezzetli oldu çünkü arkadaşlarım bu kadar az zamanda neler yapmışsın deyip çok beğendiler...


Şipşak menümüzde neler var buyurun bakalım...

 BAYAT EKMEK POĞAÇASI

 KİVİLİ ŞARLOT

 HAVUÇ TARATOR

ISLAK KEK ( MİKRODALGADA )

24 Mart 2014 Pazartesi

TEKNOFİSH İLE OLSADAYESEKSUZAN DA ÇEKİLİŞ VAR...


       Sevgili takipçilerim Teknofish' ten sizler için özel bir çekiliş ile harika bir hediyem var... Çekilişe katılıp mutfağınızda size yardımcı olacak süper bir yardımcı BlueHouse Twix Blendar kazanma şansını yakalayın.

Çekilişe katılmanız için yapmanız gerekenler çok basit;
1-Olsadayeseksuzan facebook sayfamı beğenin https://www.facebook.com/Olsadayeseksuzan
2- Teknofish'in sayfasını beğenin: http://www.facebook.com/teknofish
3- Facebook sayfamda bulunan yukarıdaki resmin altına yorumunuzu bırakın
4- Ve son olarak kaydınızı tamamlamak için bu formu doldurun:   http://woobox.com/a4gxwa

         Hepsi işte bu kadar, şansınızı mutlaka deneyin, aman eksiksiz şartları yerine getirmeye dikkat edin. Çekilişimiz 1 Nisan 2014' de sona erecektir. Şimdiden katılan herkese teşekkür eder ve bol şanslar dilerim. Çok heyecanlıyım bakalım kim kazanacak...

MİNİ MEYVELİ PASTACIKLAR



        Çay daveti soframda  yaptığım mini meyveli pastamın tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle bu gün... Takip edenler bilirler ben pasta yapmayı çok severim ve bu sefer de mini pastalar yapayım dedim. Pasta dilimleme dersi olmadan servisi de kolay olan bu pastaları çok seveceksiniz. Daha önce bir çok pastamda kullandığım pandispanya tarifimle buyurun bakalım mini pastalarımın tarifine...


MALZEMELER:

Pandispanya İçin;
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 2,5 Türk kahve fincanı toz şeker
  • 3 Türk kahve fincanı un
  • 1 Türk kahve fincanı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt ve iki tatlı kaşığı toz şeker (pandispanyayı ıslatmak için) 
İç Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt ( krem şanti için )
  • 1 çay bardağı frambuazlı damla çikolata
  • 1 su bardağı frambuaz
Dış Kreması İçin:
  • 1 paket orman sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 7-8 adet frambuaz
  • kivi, muz, frambuaz ( çilek de olabilir )

YAPILIŞI:
  1. Derin bir kaba yumurtaları kırın ( yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı ) 1-2 dakika   mikserin en yüksek ayarında çırpın.
  2. Toz şeker, vanilya ve kaynar suyu  da ekleyip 5-6 dakika mikser ile hiç ara vermeden karışım açık sarı ve koyu bir kıvam alana kadar çırpın.
  3. Kuru malzemeleri; un, nişasta ve  kabartma tozu  eleyerek ilave edin ve mikserde düşük ayarda karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. 
  5. Piştikten sonra kalıptan çıkarıp ters çevirin ve soğuması için bekletin.
  6. Bu şekilde iki tepsi pandispanya pişirin.
  7. Kremayı yapmak için; sütü, nişastayı,unu ve toz şekeri bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Soğuması için bekletin. Krem şantiyi süt ile karıştırarak hazırlayın.
  8. Krem şantiyi ve hazırladığınız diğer pasta  kremasını mikser ile iyice çırparak karıştırın, soğuması için buzdolabında bekletin.
  9. Soğuyan pandispanyaları yuvarlak bir kalıp ya da su bardağı ile bastırıp minik pandispanyalar kesip yapın.
  10. Pasta kremasını iki minik pandispanyanın arasına yayın; damla çikolata  ve frambuaz koyun. Bu şekilde bütün hepsini yapın.
  11. Mini pastacıkların dışını da kaplamak için kremşantiyi süt ile çırpın ve çatalla ezdiğiniz frambuazları ilave ederek karıştırın. Buzdolabında soğuması için biraz bekletin ki daha iyi şekil verebilesiniz.
  12. Mini pastacıkların üstünü ve kenarlarını krem şanti ile kaplayın. Üzerini de krem şanti sıkma aparatı ile de istediğiniz şekilde süsleyin. Çilek ,kivi, frambuaz, muz gibi istediğiniz meyveleri de minik minik doğrayıp üzerini süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip pastayı dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun...

22 Mart 2014 Cumartesi

GÜL REÇELLİ KURABİYE


       İstediğiniz reçel ya da marmeladı kullanarak yapabileceğiniz bir kurabiye. Ben çok sevdiğim gül reçelini kullandım, çocuklardan bana kalmadı desem doğrudur. Şekil olarak da elinizde nasıl kalıp varsa kalp,kare, yuvarlak fark etmez onunla yapabilirsiniz. 

MALZEMELER:

  • 125 gr. margarin ( oda sıcaklığında )
  • 1 adet yumurta sarısı
  • yarım su bardağından bir parmak fazla pudra şekeri
  • 3-3,5 su bardağı un
  • bir paket vanilya
  • yarım su bardağı kadar gül reçeli
  • pudra şekeri ( üzerine serpmek için )
YAPILIŞI:
  1. Margarin, yumurta sarısı, pudra şekeri, vanilyayı derin bir kapta karıştırın.
  2. Unu kontrollü olarak azar azar ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olması lazım.
  3. Mutfak tezgahına hafif un serpip hamurun yarısını merdane ile bir santim kalınlığında açıp, kalıp ile şekilleri çıkarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin.
  4. Hamurun diğer yarısını da aynı şekilde kalıpla çıkarıp bu sefer ortasını da kalıp ya da bir kapak yardımı ile kesin ve tepsiye dizin.
  5. Her iki şekilden de aynı sayıda olmasına dikkat edin. 
  6. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  7. Kurabiyeler soğuduktan sonra ortası delik olmayanların üzerine reçel sürüp, delik olanlarında üzerine önce pudra şekeri serpip diğer kurabiyelerin üzerine koyup reçelle yapışacak şekilde koyun. Az gelirse orta kısmına biraz daha reçel koyabilirsiniz. Afiyet olsun....

PIRASALI YUMURTA


        Son zamanlarda en sevdiğim ve sık yaptığım kahvaltılıklardan biri pırasalı yumurta... Ben bu sefer sadesini yaptım ama dereotu, maydanoz ve biraz da taze soğanla da harika bir lezzet oluyor tavsiye ederim...

     Tarifi çok basit... Pırasaları ince ince doğrayın. Bir tavada 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile yumuşayana kadar kavurun. Kavrulan pırasaların ortasında biraz çukur açıp ortaya yumurtayı kırın ve kısık ateşte yumurta pişene kadar pişirip altını kapatın. Üzerine isteğinize göre kırmızı toz biber serpebilirsiniz. Afiyet olsun....


20 Mart 2014 Perşembe

LAVAŞ SANDVİÇ


         Kız partisi soframda kızların çok sevdiği ve istekleri üzerine onlara yine yaptığım çok basit bir lezzet. Bazen kendimize  evde tavuklu vs. dürüm yapmak için alıyorum lavaş. Evde lavaşım varken böyle bir sandviç yapayım kızlarıma dedim. Evlerinde hiç peynir yemeyen kızlardan bazıları bile yediler içinde peynir de olan lavaşları, görüntü ne kadar  önemli değil mi ?

        Tarifi için ölçü vermeyeceğim çünkü istediğiniz kadar malzeme kullanıp yapabilirsiniz adı üzerinde sandviç içine neyi ne kadar koyacağınız size kalmış. Öncelikle lavaşları dörde kestim. Arasına marul, beyaz peynir, salam ve domates dilimleri koyup külah gibi sardım ve açılmaması içinde kürdan batırdım. Sonuçta minik ama içleri dolu dolu sandviçler yapmış oldum. Kahvaltı sofraları içinde pratik ve değişik bir ikram olur diye düşünüyorum ne dersiniz?

19 Mart 2014 Çarşamba

ŞERİT POĞAÇA


    Merhaba sevgili takipçilerim... Kızımın pazartesi günleri okulda poğaça günü olduğu için genelde her pazar poğaça yaparım. Bildiğim ve sevdiğim tariflerden pek şaşmadığımdan daha önce tarifini paylaştığım peynirli kolay poğaça tarifim ile yalnızca şeklini epey bir önce misafirlikte gördüğüm gibi yaptım. Farklı poğaça tarifleri ile de bu şekli vererek yapabilirsiniz poğaçalarınızı. Bir daha ki sefere de mayalı hamur deneyeceğim bu şekli bakalım nasıl olacak. 


MALZEMELER :
  • 2 adet yumurta ( yumurtalardan birinin sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak )
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 150 gr. tereyağı ya da margarin ( oda sıcaklığında )
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4,5 - 5 su bardağı un
  • tuz
İç harcı için;
  • peynir
  • maydanoz
YAPILIŞI:
  1. Öncelikle yumurtalardan birinin sarısını ayırıp un hariç diğer malzemeleri iyice karıştırın.
  2. Unu azar azar ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
  3. İç harcı için maydanozları ince ince kıyın peynir ile beraber karıştırın.
  4. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle tezgah üzerinde yukarıdaki gibi şekil verip, bıçakla hamuru şerit kesip, kesilmeyen tarafa biraz peynirli harçtan koyup sarın
  5. Yağlanmış bir tepsiye aralıklar bırakarak yan yana dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

17 Mart 2014 Pazartesi

KULAHTA KAKAOLU KEK



       Kız partisi soframda yer alan ve kızların çok beğendiği külahta kekleri çocuklarınıza mutlaka yapmalısınız. Uzun zamandır paylaşmak istediğim tariflerden biri aslında ama iki şekerim sağ olsun dayanamayıp hemen yediklerinden bir türlü fotoğraflayamamıştım. Bu sefer bolca yapınca fırsatı kaçırmadım, aceleyle de olsa fotoğraflarını çektim. Kızlar ilk önce görünce dondurma mı bu diye şaşırdılar ve giderlerken hepsi annelerine "anne tarifini al",  dediler:) Hadi bakalım buyurun işte tarifi...


MALZEMELER:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 buçuk-2  su bardağı un
  • 14-15 adet külah
Üzeri için:
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • renkli pasta süsü
YAPILIŞI:
  1. Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.
  2. Sütü, sıvı yağı da ekleyip karıştırın.
  3. Eleyerek diğer kuru malzemeleri de katıp karıştırın.
  4. Külahları dik şekilde fırın tepsisine dizin ve yarısına kadar kek hamuru ile doldurun. 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Külahlara hiç bir şey olmuyor merak etmeyin.
  5. Külahta kekleri pişirme işlemini mikrodalga fırında da yapabilirsiniz.. Ben 3' er külahı 640 watta 1 dakikada pişiriyorum mikrodalga fırında.
  6. Krem şantiyi süt ile çırparak hazırlayın. Pişen ve soğuyan keklerin üzerine krem şanti sıkma aparatı ile şekil vererek sıkın ve üzerini pasta süsleri ile süsleyin. Ben krem şantilemeden önce düz bir köpüğü kapladım ve külahları altlarından bir kürdan ile köpüğe sabitledim ki devrilmesinler diye daha sonra süsledim hem sunumu da böyle daha güzel oldu. Afiyet olsun...


15 Mart 2014 Cumartesi

PEYNİRLİ MİDYE BÖREK


       Son zamanlarda çabucak yapılmasından dolayı çok tercih ettiğim bir börek. İçine istediğiniz harcı koyup yapabileceğiniz midye böreğin tarifine buyurun bakalım...


MALZEMELER:

  • 4 adet yufka
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • peynir ( içine koymak için )
YAPILIŞI:
  1. Yufkalar önce dört eşit parçaya bölün.
  2. Yufkaların üzerine su ve süt karışımı fırça yardımı ile sürün.
  3. Kesilen yufkanın tam ortasından fotoğrafta ki gibi büzdürün ve iki taraftan sivri uçları birleştirin ( fotoğraftaki gibi )
  4. Birleştirilen yere biraz  peynir koyup kenarlarından kapatarak sarın.
  5. Tüm yufkaları bu şekilde sarın ve yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  6. Üzerine sütlü yağlı karışımdan sürüp isteğinize göre susam ya da çörek otu serpin.
  7. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...


Fotoğraf netten alıntıdır...

13 Mart 2014 Perşembe

KIZ PARTİSİ SOFRASI VE İKRAMLARI


      Merhaba hepinize sevgili takipçilerim :) Kızımın sınıf arkadaşları için hazırladığım sofrayı paylaşmak istiyorum bu gün sizlerle. Bizim tatlı kızlarımız her hafta sonu kurstan çıkınca anneler olmadan sırayla içlerinden  birinin evinde toplanıp onların deyimi ile kız partisi yapıyorlar. Gönüllerince oynayıp çok eğleniyorlar çok... Geçtiğimiz hafta sonu da bizdeydiler, bende onlar için, onların sevecekleri ikramlar hazırlayıp bir sofra kurdum. Aman pek beğendiler, mutlu oldular, peynir yemeyenler bile yediler doğrusu... Hepsinin tarifini paylaşacağım ve sizlere de fikir olacak soframızda neler var neler bir bakalım...


Veee kızlar için yaptığım ikramlar:




  • Külahta Kek
  • Reçelli Kurabiye
  • Peynirli Midye Börek
  • Lavaş Sandviç
  • Eti Puf ( Marketten aldığım eti pufları çöp şişlere geçirip sundum )

10 Mart 2014 Pazartesi

İNCİRLİ TATLI


        Aynı gün içinde ikinci tarifimi yazıp paylaşıyorum, bu benim için çok zor bir şeydi ama oldu bir maşallah deyin de devamı gelsin... Bu tatlının fotoğraflarını çektiğimden beri öyle sabırsızlandım ki paylaşmak için ondan olsa gerek.
        İncirli tatlı Kıbrıs'ta iken canım arkadaşım Kadriye' nin çok yaptığı ve çok severek yediğimiz, bana hep o günleri hatırlatan bir lezzettir aslında. Daha önce eklemeliydim dediğim tariflerden de birisi... Uzun zamandır yemiyordum bu tatlıyı, ta ki geçen haftalarda sınıf annelerimiz ile yaptığımız günde Sevim Ablam yapana kadar... Hemen tarifini aldım, evde incirim de vardı aklıma da düşünce  bende yaptım ve fotoğraflarını çektim bu harika tatlının. Yanında bir de kahve varsa mis misss hadi buyurun tarifine...


MALZEMELER:

  • 3 adet yumurta 
  • 10 adet kuru incir ( minik minik doğranmış )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN:
  • 1 su bardağı su
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nescafe
KREMASI İÇİN:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti
  • hindistan cevizi ( üzeri için )


YAPILIŞI:
  1. Öncelikle yumurtaları toz şeker ile mikser yardımı ile iyice çırpın.
  2. Sonra diğer malzemeleri içine katıp karıştırın ve yağlanmış bir borcama döküp 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  3. Şerbet için su, toz şeker ve nescafeyi şeker eriyene kadar karıştırın. Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökün. Ilınması ve şerbetini çekmesi için bekletin.
  4. Muhallebiyi yapmak için vanilya ve krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede karıştırıp kısık ateş de koyulaşana kadar pişirin.
  5. Altını kapattıktan sonra vanilyayı ve toz krem şantiyi katıp çırpın. Kekin üzerine kremayı döküp en üstüne de bol hindistan cevizi serpin. Hindistan cevizinin üzerine benim gibi kakao ile de şekil verip kullanabilirsiniz.
  6. Buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun...

GARNİTÜRLÜ PATATES ÇANAKLARI



     Çay daveti soframda ki salatam  garnitürlü patates çanakları, bir benzer tarif daha var blogumda... Görüntüsü, lezzeti ve servis kolaylığı ile sık tercih ettiğim bir salatadır.Sizlerinde öyle olacağına eminim...

MALZEMELER:

  • 5-4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük kavanoz garnitür
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2-3 dal dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
YAPILIŞI:
  1. Öncelikle patatesleri haşlayın. Haşlandıktan sonra kabuklarını soyup iyice ezin.
  2. Havuçları rendeleyip bir tavada sıvı yağ ile yumuşayana kadar kavurun.
  3. Pişen havuçları ezilmiş patateslere ekleyip tuzunu da atıp karıştırın.
  4. Patatesli harçtan elinize bir miktar alıp yuvarlayıp, parmağınızla ortasına çukur açıp çanak şekli verin.
  5. Sarımsakları ezip yoğurt ile karıştırın.
  6. Garnitürün suyunu süzüp, ince kıyılmış dereotu ile beraber sarımsaklı yoğurda ekleyin.
  7. Çanak patateslerin ortasını yoğurtlu garnitür ile doldurun, üzerine pulbiber ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun....

7 Mart 2014 Cuma

CAY DAVETI SOFRAM VE IKRAMLARIM




        Bu masayı kuralı epey oldu ama ikramlarımın tek tek fotoğrafları bilgisayarın bozulmasıyla silinince paylaşamamıştım sizlerle... Oğlumun sınıf arkadaşlarının anneleri için hazırladığım ikramlar nelermiş bir bakın bakalım. Hepsinin tariflerini paylaşacağım yeni fotoğraflarını düzenleyince... Hadi buyurun sizlere de fikir olur inşallah....


Çay daveti ikramlarım;
  • Mercimek köftesi ( tarifi blogumda var )
  • Peynirli midye börek
  • Mini meyveli pastalar
  • Mini haşhaşlı tuzlu kurabiyeler
  • Patates çanakları





4 Mart 2014 Salı

CILEKLI MAGNOLIA PUDING


        Ne zamandır yapmayı düşündüğüm instagramın meşhur lezzetlerinden biri olan bu pudingi nihayet bende yaptım. Dün aldığım malzemelerle iki şekerim çilekli şarlot isteyince bu pudingi yapmam bu sabaha kaldı. Sabah İlk işimde kalkıp yapmak oldu desem doğrudur. Tabi hemen blogluk fotoğraflarını da çektim, ben tarifi yazarken de şu anda şekerlerim pudingi yiyorlar, çok beğendiler çok, tamamdır o zaman :)


        Magnolia pudingin internette bir sürü benzer tarifi var  ama ben çok sevdiğim yemek vakti Aylin' imin  instagramda ki tarifi ile yaptım, harika oldular... Orjinali nasıl hiç yemedim ama içindeki kremadan dolayı çok lezzetli olduğu kesin. Muzlusunu da yapabileceğiniz bu tarifi denemenizi tavsiye ederim ki benim bundan sonra sık sık yapacağım kesin. 


MALZEMELER:

  • 1 litre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema ( 200 ml )
  • 1 küçük paket bebe bisküvisi
  • çilek
YAPILIŞI:
  1. Süt, yumurta sarısı, toz şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırıp, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  2. Altını kapattıktan sonra arar ara karıştırarak vanilyayı ve kremayı ekleyip çırpın. Arada yine karıştırıp ılınana kadar bekletin.
  3. Bebe bisküvilerini rondodan geçirin.
  4. Ilınan pudingi kuplara puding, bebe bisküvisi, çilek şeklinde kat kat yapın. En üstüne bir adet çilek koyup süsleyin. Buzdolabında soğutup servis edin. Afiyet olsun...
NOT: Tatlının en üstündeki bisküvileri servis edeceğiniz sırasında dökerseniz daha iyi olur böylelikle yumuşamadan kıtırlığını kaybetmez...


KAKAOLU MOZAİK KEK


         Bizim evde ve birçok çocuklu evde en çok pişen şey kek olsa gerek... Geçen hafta ki kahvaltı soframda da bulunan kekim çok beğenildi doğrusu. Her zaman ki klasik kek tarifimle bu sefer kakaolu mozaik kekim sizlerle...

MALZEMELER:

  • 3 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI:
  1. Yumurta ve toz şekeri mikser ile iyice koyulaşıp rengini değiştirene kadar çırpın.
  2. Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
  3. Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek katın ve çırpın.
  4. Kek hamurunu ikiye bölüp bir tanesine kakao ekleyip karıştırın.
  5. Kalıbı yağlayıp unlayıp bir kepçe sade kek hamurundan bir kepçe kakaolu kek hamurundan bitene kadar koyun.
  6. 170 derece fırında 40-45 dakika ( kürdan la pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz ) pişirin. Biraz ılınınca kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin, afiyet olsun...


2 Mart 2014 Pazar

YUMURTA KAPAMA


          Geçenlerde paylaştığım kahvaltı sofram da yapmış olduğum ve son günlerin meşhur lezzeti  yumurta kapamayı hala denemediyseniz buyurun bir de benim tarifimle deneyin derim mutlaka beğeneceksiniz. İşte tereyağı ve baharatların yumurta ile muhteşem buluşması... Mutlu pazarlar :)


MALZEMELER:

  • 2 adet yumurta ( siz kişi sayısına göre arttırabilirsiniz )
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • pulbiber, kekik, kimyon, kuru nane ( isteğinize göre )
  • tuz
YAPILIŞI:
  1. Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın.
  2. Kabuklarını soyup yumurtaları boyuna ikiye kesin.
  3. Bakır ya da teflon bir tavayı ocağa alın ve tereyağını koyup eritin. 
  4. Terayağının içine baharatları, damak tadınıza göre tuz atıp karıştırın ve yumurtaların kesik tarafı alta gelecek şekilde tavaya yerleştirin. 
  5. Baharatlı tereyağdan kaşıkla yumurtaların üzerine de döküp altını kapatın. Sıcakken servis edin afiyet olsun...

1 Mart 2014 Cumartesi

ELMALI VE CEVIZLI TAVUK GOGSU


      Merhabalar, tavuk göğsü tarifi blogumda zaten mevcut olan bir tarif meyve soslu olarak yapmıştım. Geçenlerde elma tatlısı yapmak için gıda boyası da kattığım elmalar biraz fazla pişip dağılınca bende tavuk göğsü yapıp bu şekilde bir tatlı olarak değerlendirmek istedim. Renginden dolayı görüntüsü çok güzel oldu tadı da öyle... Belki değişiklik arayıp böyle bir tatlı siz de yapmak isterseniz diye tarifi paylaşmak istedim sizlerle bakalım beğenecek misiniz... 


MALZEMELER:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr. margarin
  • 2 adet damla sakızı
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
  • 4 adet elma
  • gıda boyası( yeşil)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:
  1. Un, şeker, nişasta, damla sakızı ve sütü derin bir tencereye koyun. Bir çırpma teli ile iyice karıştırıp çırpın.  Kaynayıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
  2. Kaynamaya başladığında altını kapatın, vanilyayı ve margarini ilave edin. Bir mikser yardımı ile en yüksek devirde margarin eriyene kadar çırpın.
  3. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyip bir tavada içine iki yemek kaşığı şeker ve çay kaşığının ucu ile gıda boyası ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Kupların dibine biraz elmalı karışımdan koyup üzerine biraz tavuk göğsü, yine elmalı karışım sonra yine tavuk göğsü ve en üstüne bol dövülmüş ceviz dökün. Soğuması için buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyin...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...