18 Şubat 2014 Salı

MIHLAMA ( YEMEYEN, YAPMAYAN KALMASIN )

     
       Yapılışının ve bazen adının yöreden yöreye değiştiği bu harika Karadeniz lezzetini yemeyen ve denemeyen kalmasın. Ben şanslı bir Karadenizli olarak tamamen Giresun' dan gelen tereyağ ve mısır unu ile yaptığım için mi bilemem lezzeti süper. Peynir olarak da bazen kaşar peyniri kullanırım ve bol peynirli severim, öyle de harika olur. İnşallah deneyip beğenirsiniz sizler de ama illa ki bakır tava da yapmayı unutmayın... Sevgiler...

MALZEMELER:
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr. telli peynir, ya da Trabzon peyniri ( kaşar peyniri de olur )
YAPILIŞI:
  1. Bakır tavaya tereyağını koyun ve iyice eritin.
  2. Mısır ununu ekleyin ve rengi hafif dönene kadar karıştırın.
  3. Suyu ekleyip iyice karıştırın. 
  4. Son olarak da peyniri ekleyip eriyene kadar iyice karıştırın. Sıcak sıcak servis edin, afiyet olsun...



5 yorum:

Besparasiz dedi ki...

Giresunlu arkadaşım ne güzel yapmışsın..Bende Trabzondan getirtiyorum tum malzmelerimi :)Kahvaltiya misafirlerim özellikle kuymak yemeye geliyor..Ellerine sağlık nefis gorunuyor :)

Adsız dedi ki...

Evet yapilisi hep ayni ama adi da hep degisik nedense;)) karadenizliler olarak bu ise bir cozum bulalim bence;) biz trabzonlular "muhlama" diyiruk buna.nir de nerden aklima geldiyse artik bizde kucuk cocuklara yedirmezler bunu, peynir cok uzuyo ya bogulur diye;)))

vişnap dedi ki...

Suzancığım vallahi sen ve de Ayşegülüm sizler Karadenizli olarak ben sizlerin tarifi ile mutlaka yapacağım bu mıhlamayı.Ama bir de ya olmaz sa diye içimde şüphe var hep.Bir kere kafadan attım yaptım ölçülerini olmadı çöpe atmıştım.Suzancımm ellerine sağlık canım afiyetler olsun.Unuttum söylemeyi öyle çok severim ki .

caferengigül dedi ki...

Yerinde yemeyi çok istediğim bir lezzet mıhlama.Ama Bodrum'da bu pek mümkün olmayınca evde yapmalı deyip 1 ay kadar önce denedim.Güzel bir lezzet ama yinede işin ustasından tatmak gerek.Elinize sağlık.Çok pratik anlatmışsınız tarifi.Ben araştırırken öyle uzun tariflere denk geldim ki gözüm korkmadı desem yalan olur.

Yollarda Hayat Var dedi ki...

Gorunce bile agzim sulandi. Cok severim. Universitede karadenizli bir arkadasim surekli yapardi enfes olurdu.
Bakir tava tamam tereyagini da bulursam hemen pisirecegim.
Ellerinize saglik sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...