Havalar nasılda soğudu. Sıcacık çay yanında çıtır ıspanaklı börek ne de güzel gider diyenler... İşte çay sofrası ikramlarımdan sonuncu tarif baklava yufkası ile ıspanaklı börek... Siz tarife göz atın ben kendime kahve yapmaya gidiyorum " en bi sevdiğim an " :)
Bu arada beni facebook sayfamdan(tık) takip etmek isteyenleri de sayfama beklerim. Sevgiler...
MALZEMELER:
- 40 adet baklava yufkası
- yarım kilo ıspanak
- yarım çay bardağı sıvı yağ(ıspanağın içine)
- 250 gr. lor peyniri
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- tuz, karabiber, kimyon
- çörek otu
YAPILIŞI:
- Öncelikle içini hazırlamak için iyice yıkayıp suyunu süzdüğünüz ıspanakları ince ince doğrayın.
- Geniş bir kap içinde doğranmış ıspanakları, peyniri, yarım çay bardağı sıvı yağı, bir çay kaşığı kimyon- karabiber ve damak tadınıza göre tuzunu ekleyip karıştırın.
- Süt ve sıvı yağı birbirine karıştırın ve bir adet yufkanın üzerine bu karışımdan sürüp üzerine bir adet yufka daha koyun.
- Ispanaklı harçtan göz kararı yufkanın üzerine serpin ve yufkayı kısa olan kenarından içe doğru rulo olacak şekilde sarın. Rulo böreği bıçak ile dilimleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana dizin.
- Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın. Kalan sütlü karışımı da üzerine sürüp çörek otu serpiştirin. 200 derece fırında börekler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.