18 Temmuz 2013 Perşembe

En hünerli hanımların bile böyle iyi yardımcıları olmalı…

Pakmaya pişirme yardımcıları siz Mutfağın Yıldızlarına her ihtiyaç duyduğunuzda en iyisini sunmaya hazır.

Ne arzu etmiştiniz? Lezzetleri kabartan hamur kabartma tozu, tatlılara lezzet katan şekerli vanilin, pastaları kekleri süsleyen toz kakao, hamur işlerinin vazgeçilmezi karbonat, bir lezzet klasiği pudra şekeri, sütü nefis tatlılara dönüştüren buğday ve pirinç nişastası, her mutfağın yardımcısı pirinç ve mısır unu, pane yemeklere hayat veren galeta unu… Hepsi enfes sofraları donatmanız için… Hepsi Pakmaya’dan…

Ramazan’da, bayramda; iftarda sahurda; ailece, misafirlerle; arkadaşlarla, akrabalarla… Sevinci, neşeyi, lezzeti paylaşmak için Pakmaya pişirme yardımcılarına gönül rahatlığıyla güvenin.

Yaz Şekerparesi
















Malzemeler:
Şekerpare için:

• 1 ½ Su Bardağı Buğday Unu (150g)
• 2 Çay Kaşığı Pakmaya Hamur Kabartma Tozu (4g)
• 1/3 Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (45 g)
• 4 Yemek Kaşığı Tereyağı (70g)
• 1 Adet Yumurta
• 2 Çay Kaşığı İrmik (5g)
• ¼ Çay Bardağı Toz Badem (10g)
• 2/3 Çay Bardağı Antep Fıstığı (20g)
• ½ Limonun Kabuğunun Rendesi
Şurup için :
• 4 Su Bardağı Şeker (700g)
• 4 Su Bardağı Su (800ml)
• ½ Limonun Suyu
Krema için :
• 1 Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (120g)
• 1 Su Bardağı Beyaz Krem Peynir (200g)
• ½ Limon Kabuğu Rendesi
• İsteğe Göre 1 Çay Kaşığı Vanilya Özütü


Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 190°C ayarlayıp ısıtın.
2. Bir sos tenceresinde, şeker ve suyu 10 dakika kaynatın, ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın.
3. Bir karıştırma kabına un ve Pakmaya Hamur Kabartma Tozu’nu eleyerek aktarın. Toz badem, irmik ve tereyağını da ekleyerek parmak uçlarınızla ovuşturarak tamamen eritip karıştırın.
4. Kurabiye hamuru kıvamındaki hamuru 4-5 dakika yoğurun.
5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
6. Ortalarına Antep fıstığı yerleştirip, önceden 190°C ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar, 15-20 dakika pişirin.
7. Bir sos tenceresinde şurup malzemelerini kaynatıp hazırlayın. Soğumaya bırakın.
8. Bir çırpma kabında krema malzemelerini düşük devirde çırpıp, soğuması için buzdolabında 30-35 dakika bekletin.
9. Fırından çıkarınca 5 dakika bekletip, üzerine soğuk şurubu dökün.
10. Arada kaşıkla şurubu üzerlerine gezdirip, üzerinde krem peynirli krema ile soğuk servis edin.

Kalbura Bastı
















Malzemeler:
• 2 ½ Su Bardağı Buğday Unu (250g)
• 1 Paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
• ½ Çay Bardağı Yoğurt (50g)
• 1 Adet Yumurta
• ½ Su Bardağı İrmik (70g)
• 7 Yemek Kaşığı Margarin (125g)
• 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (100ml)
• 1 Paket Pakmaya Şekerli Vanilin
• 1 Su Bardağı Ceviz (İri Dövülmüş)
Şurup için:
• 4 Su Bardağı Şeker (700g)
• 3 Su Bardağı Su (600ml)
• 2 Çay Kaşığı Limon Suyu
Servis için:
• 1 Paket Pakmaya Krem Şanti
• 1 Su Bardağı Süt (100ml) (Krem Şanti için)
• 1 Paket Pakmaya Çikolatalı Sos
• 2 ½ Su Bardağı Süt (500ml) (Sos için)



Hazırlanışı:

1. Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp ısıtın.
2. Un ve hamur kabartma tozunu eleyerek karıştırma kabına aktarın ve üzerine margarini ekleyin.
3. Parmak uçlarınızla ovalayarak margarin eriyip karışım kum kıvamına gelene kadar karıştırın.
4. Üzerine ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyip 7-8 dakika yoğurun.
5. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve kalburun orta irilikteki kısmına bastırarak açın.
İçerisine ceviz koyup hamurları kapatın.
6. Önceden 180°C ısıtılmış fırında, 35-45 dakika hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
7. Bir sos tenceresinde su ve şekeri kaynatıp, 5 dakika daha şurup kıvamına gelene kadar pişirin.
8. 1-2 dakika soğutup, soğuk kalbura bastıların üzerine dökün.
9. Kalbura bastı hamurlarını çevirerek şuruba bulayın ve şurubunu çekince soğuk servis edin.
10. Arzuya göre üzerinde soğuk krem şanti ve çikolatalı sos ilavesi ile lezzeti arttırabilir, farklı bir lezzet katabilirsiniz.


Bir bumads advertorial içeriğidir.

17 Temmuz 2013 Çarşamba

CEVİZPARE


      Tertemiz havası, yemyeşil doğası ile fındık diyarı Giresun' dan hepinize merhaba yine. İki şekerimle beraber güzel memleketimin tadını çıkarmaya devam ediyoruz. Ramazan'ı da en güzel şekilde yaşıyoruz büyüklerimiz ile birlikte. 
      Annem, geçen gün kızım bir tatlı yap iftardan sonra yiyelim dediğinde bende tam sevgili Reyhancığımın ( Anne Eli Gibi ) tarifine bakıyordum ki tamam dedim bu tatlıyı yapacağım. Gerçekten çok güzel bir tatlı oldu, çok beğendik. Annemin isteği üzerine de aynı tarifin fındıklısı da yapılacak eee fındık diyarındayız tabi... Tarifi aynen yazıyoruz, ama siz Anne Eli Gibi' den de görmek isterseniz buradan  bakabilirsiniz. 


MALZEMELER:

  • 150 gr. tere yağı
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya ( ben vanilyayı her zaman ki gibi şerbete koydum )
  • 2-2,5 su bardağı un
Şerbeti için :
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu
Üzeri için :
  • ceviz
YAPILIŞI:
  1. Öncelikle şerbeti için şekeri ve suyu ocağa alıp kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  2. Tatlı hamuru için oda ısısındaki tereyağını yoğurma kabına alın. Yumurtalardan birisinin sarısını ayırıp kalan bir yumurta ve yumurta akını tereyağına ekleyip karıştırın.
  3. Üzerine dövülmüş ceviz, irmik, pudra şekeri , kabartma tozu, vanilya ve 2 bardak unu ekleyip yoğurun. Hamuru biraz topladıktan sonra kalan unu da azar azar kulak memesi kıvamda olana kadar ekleyin.
  4. Kıvamını alan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp  yuvarlayın, hafifçe üzerine bastırın.
  5. Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin, üzerine yumurta sarısını sürüp cevizini koyun. 160 - 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
  6. Piştikten sonra 1- 2 bekleyip ılık şerbeti üzerine dökün. 4-5 saat kadar şerbetini çekmesi için bekletin. Afiyet olsun.

13 Temmuz 2013 Cumartesi

CEVİZLİ BEYAZ HİNDİBA SALATASI


      Daha önce yazmıştım sağ olsun Nomad Tarım 'ın  beyaz hindiba ve kuşkonmaz gönderdiğini. İşte o hindibalarla yapmış olduğum harika bir salata. Her zaman yiyebileceğiniz oldukça besleyici ve hafif bir salata.
      
       Beyaz hindiba ile yapılan diğer tarifleri görmek ve takip etmek için Beyaz Hindiba Facebook sayfasını(tık) ziyaret edebilirsiniz.


         Yine tek tek malzeme yazmayacağım bir tarif. İçine istediğinizi istediğiniz kadar koyabilirsiniz. Aşağıda fotoğrafta gördünüz beyaz hindibaların sadece dış bir kat yapraklarını koparıp atın, dip kısmını biraz kesin ve yıkayıp kullanın.


         Hindibaları doğrayın, havuçu rendeleyin, taze soğanları doğrayın ve biraz da dereotunu ince ince kıyın. Hepsinin üzerine zeytinyağı, bol limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın ve üzerine bol ceviz ile süsleyin. Salatamız hazır. Afiyetler olsun ...

11 Temmuz 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


      İftar sofralarımızın olmazsa olmazlarından bence sarmalar ve dolmalar... Zeytinyağlılar her zaman favorim zaten hele ki bu sıcak ramazan günlerinde bu biber dolmasının yanında bir de cacık varsa aman başka bir şey istemem doğrusu. 
      Biberler annemin bahçesinden, minik minik pek güzeller. Bir gün öncesinden yapın, bekletin lezzeti daha da güzel oluyor. Hadi hadi buyurun tarifime...


MALZEMELER :

  • 15-16 adet dolmalık yeşil biber
  • 4-5 adet kuru soğan
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 1 buçuk çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • tuz ( damak tadınıza göre ne kadar isterseniz )
  • 7-8 dal maydanoz
YAPILIŞI:
  1. Pirinçleri iyice yıkayın ve geniş bir kaba alın.
  2. Soğanları yemeklik şekilde ama oldukça minik minik doğrayıp pirinçlerin üzerine ilave edin.
  3. Domatesleri ve maydanozları da doğrayıp ekleyin.
  4. Zeytin yağını, salçayı, toz şekeri, tuzu ve baharatları da katıp iyice karıştırın.
  5. Dolmalık biberlerin içini boşaltıp yayvan bir tencereye içlerini hazırladığımız pirinçli harç ile çok sıkıştırmadan doldurun.
  6. Biberlerin üzerine domates dilimleri yerleştirip, biberlerin yarısını  biraz geçecek kadar salçalı su ve 3-4  çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp orta ısı da 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

6 Temmuz 2013 Cumartesi

BİR HEDİYEM VARRR...


GİRESUN' DAN HEPİNİZE SEVGİLER :)

       Bu yaz da hayırlısıyla geldik Giresun' dayız. Haliyle ancak fırsat buldum sizlere bir duyurum var. Facebook sayfamda bir çekiliş yapıyorum, katılmak isteyenleri de bekliyorum. Olsada Yesek Suzan facebook sayfam için tıklayın, şartları yerine getirin, çekilişe katılın, şansınızı deneyin. Acele edin son günler...







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...