16 Nisan 2013 Salı

ÇİKOLATALI CUPCAKELER


Oğluşumun doğum günü için yaptığım pratik cupcakelerin buyurun tarifine...

MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 80 gr. bitter çikolata
  • 2 su bardağı un
YAPILIŞI:
  1. Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri mikser ile en az 5 dakika iyice çırpın.
  2. Sıvı yağı, sütü de ilave edip karıştırın.
  3. Bitter çikolatayı rendeleyip kakao ile birlikte ekleyin.
  4. Unu eleyin, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte ekleyip mikser ile çırpın.
  5. Kağıt kalıplara kek hamurunu yarısına kadar doldurun. Kağıt kalıpları ben silikon muffin kalıplarının içine koyarak pişirdim, tek başına kağıtta kek pişerken yayılacaktır unutmayın.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  7. Cupcake ler pişip soğuduktan sonra krem şantiyi ister sade ya da istediğiniz renkte gıda boyası katıp renklendirerek üzerlerini süsleyin. Afiyet olsun.

9 Nisan 2013 Salı

KUMPİR SALATA


          Oğlumun 4. doğum günü için yaptığım  ve son günlerde favorim olan, bol bol yaptığım bir salata. Kumpir gibi üstünde her şey olduğu için bu adı verdim ben. Siz de zevkinize ve damak tadınıza göre üzerine istediklerinizi koyabilirsiniz. Hatta sarımsaklı yoğurt kullanmayıp üzerine ketçap ve mayonezle de ikram edebilirsiniz. Ama kesinlikle bol yapın çünkü yiyen bir daha istiyor :)


          Dediğim gibi ben her seferinde oldukça fazla ve göz kararı yaptığım için size bu sefer tam tarifli bir ölçü veremeyeceğim . Zaten adı kumpir salata da olduğu için istediğiniz malzemeden istediğiniz kadar kullanarak yapabilirsiniz bu salatayı.

MALZEMELER:
  •  patates ( 5- 6 adet )
  •  havuç ( 2-3 adet )
  • dereotu
  • yoğurt
  • sarımsak
  • közlenmiş kırmızı biber
  • kornişon turşu
  • kırmızı pancar turşusu
  • mısır
YAPILIŞI:
  1. Patatesleri haşlayın ve haşlandıktan sonra iyice ezin.
  2. Patateslerin üçte biri kadar havucu rendeleyin ve bir tavada bir yemek kaşığı sıvı yağ kullanarak havuçlar yumuşayana kadar kavurun.
  3. Kavrulmuş havuçları, ezilmiş patateslerle beraber; ince kıyılmış dere otunu ve damak tadınıza göre tuzu da ekleyip karıştırın.
  4. Kenarları yüksek bir borcam ya da tepsiye bu karışımı eşit şekilde yayarak yerleştirin.
  5. Sarımsaklı yoğurt hazırlayın ve havuçlu patateslerin üzerine yayın.
  6. Közlenmiş kırmızı biber, kornişon turşu, kırmızı pancar turşusunu minik minik doğrayın. Mısırlarla beraber hepsini,suyunu iyice süzdükten sonra sıra sıra halinde yoğurdun üzerine dökün. 
  7. 1-2 saat buz dolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun...


5 Nisan 2013 Cuma

AR YILDIZ FABRİKASINI GEZDİK...


Merhabalar,   çok önceden hazırlamış olduğum ama dedim ya blogumdaki sorunlar yüzünden paylaşamadığım bu postu sorunumu hallettikten sonra nihayet paylaşıyorum sizlerle... Geçtiğimiz ay blogger arkadaşlarımla beraber Çorlu' da bulunan Ar Yıldız Fabrikasını gezdik.  Fırsat buldukça etkinlikler için İstanbul'a ben giderken bu sefer blogger arkadaşlarım İstanbul'dan Çorlu'ya yani bana geldiler :) Çocukluğumuzdan beri bildiğimiz yılların markası Ar Yıldız fabrikasını  gezerken çok güzel bir gün geçirdik ve çok şey öğrendik.


Firma temsilcisi Ferhan Hanım' ın bizleri sıcak karşılaması, içtenliği ve misafirperverliği ile çok güzel ağırlandık. Ferhan Hanım' a ve bizi bilgilendirip her sorumuza cevap veren üretim ve muhasebe müdürlerine de çok teşekkürlerimi sunuyorum. Ar Yıldız hakkında neler gördük, neler öğrendik hadi bakalım...



Dedim ya benim gibi çoğumuzun bildiği gibi çocukluğumuzda çeyizin markasıydı Ar Yıldız, ben 10 sene önce evlendiğimde aldığım çeyizlik Ar Yıldız tencere ve cezve setimi hala kullanıyorum. Şuanda da sektördeki birçok marka arasında liderliğini koruyan firma 1948 yılında kurulmuş ve bugün uluslararası sektör gelişmelerini ve trendlerini yakından takip eden, zarif tasarımlarıyla adından söz ettiren lider mutfak eşya üreticilerden biri haline gelmiştir. Başta çelik ürünler olmak üzere tüm aksesuarları, gerek yurt içinde gerekse yurt dışı pazarında ülkemizi başarıyla temsil etmektedir.

37.000 m2'si kapalı alan olmak üzere toplam 72.000 m2'lik üretim alanına sahip Ar-Yıldız, kalite ve tasarım odaklı çizgisini koruyan marka anlayışıyla, kurulduğu günden bu yana ürün ve hizmet çizgisindeki mükemmeliyetçilik anlayışından ödün vermemektedir. Tüm tasarımlarını kendi ekibiyle yaratırken, üretimini de kendi tesislerinde gerçekleştirmekte ve her sezon sektör trendlerini belirleyen koleksiyonlar hazırlamaktadır. 24 kişilik profesyonel bir ekibe sahip Ar-Ge departmanına yaptığı yatırımlarla da her dönem ölçülebilir değerlerle büyümesini sürdürmektedir.





Ar-Yıldız, ürünlerinin arz talep durumlarını göz önünde tutmakta, üretimini, marka dostlarının en çok tercih ettikleri ürünleri her zaman bulabilecekleri şekilde yönetmektedir. Başta çatal, bıçak, kaşık, tencere, çaydanlık ve sofra aksesuarları olmak üzere 6.000'i aşkın ürün çeşidi ile Türkiye'nin hemen hemen tüm şehirlerindeki seçkin mağazalara dağıtım yapmakta; her satış noktasında yüksek kaliteyi çağrıştırmakta; Ülkemizin bütün bölgelerinde bulunan bayi ağıyla gücünü sektörüne kanıtlamaktadır.

                                      

                                      

Ayrıca tüm blogger arkadaşlarımla görünce ve duyunca çok şaşırdığımızçünkü hiçbirimiz bilmiyorduk Orion ve Maxstyle markaları ile ev tekstili ve aksesuar üretimine de başlamışlar.Evet Ar Yıldız'ın muhteşem tekstil ürünlerini bizzat inceledik ve onayladık, hepsi birbirinden şık. Sizlerde bilmiyordunu değil mi ?    http://www.aryildizcourt.com/ adresi üzerinden hem tüm ürünleri görebilir, hem de güvenli bir şekilde online alışveriş yapabilirsiniz.
"Müşteri" ve "verimlilik" odaklı bir yönetim anlayışı içinde çalışmalarını sürdüren Ar-Yıldız, bugüne kadar personel eğitimine verdiği önem ve 'dost canlısı' marka kimliğiyle hedef kitle profilinin zevk ve kalite anlayışına seslenerek güven kazanmıştır. Ve bu güveni 2010 ve 2011 yıllarında üst üste aldığı "Tüketici Kalite Ödülü " ile taçlandırmıştır.

Üretmeyi ve üretimde liderliği başarının temel kaynağı olarak gören Ar-Yıldız, "kalite ve güven" ikilisinden hiçbir zaman ödün vermeden çalışmakta; üretim kalitesinin ve kullandığı teknoloji gücünün dünya standartlarına uygunluğunu "2011 European Union Quality Awards" ile tescillenmesinin gururunu yaşamaktadır.


Tekstil ürünleri ve bu havlular çok şık gerçekten...


Ama bir yemek blogu sahibi ve yemek yemeyi seven biri olarak gözüm en çok harika şık tencere - yemek ve bardak takımlarında kaldı. Şu kadehlerin zarifliğine bakar mısınız?


Vee bu güzel günün ardından blogger arkadaşlarımla hep beraber hatıra fotoğrafı çektirdik. Bu arada tüm arkadaşlarımla beraber olmak çok güzeldi. Bende ürünlerini kullandığım ve güvendiğim bir firmayı yakından tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum ve nazik davetinden dolayı sevgili Yağmur'a, konukseverliğinden ayrıca kullandıkça her zaman hatırlayacağımız hediyelerinden ( Antalya' dan bizim için getirtilen birbirinden güzel reçeller, harika çaydanlık ve fotoğraf çekerken unuttuğum şık havlu hepsine bayıldım ) dolayı Ar Yıldız firmasına  çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir etkinlikte tekrar bir araya gelmek dileğiyle..

2 Nisan 2013 Salı

SOSİSLİ YILDIZLAR



        Oğlumun doğum günü için yaptığım ve çocukların kapıştığı bu oldukça pratik lezzetin ne yazık ki telaştan ancak bir tane fotoğrafını çekmişim. Yine oğlumun geçen seneki doğum gününde yaptığım sosisli lolipopların bu sefer yine aynı malzemelerle ama farklı görüntüde olan sosisli yıldızları sizde çocuklarınıza yapın bakın nasıl mutlu olacaklar...

MALZEMELER:
  • 2 adet yufka
  • 10-12 adet sosis
  • kürdan
  • kızartmak için bol sıvı yağ
YAPILIŞI:
  1. 2 yufkayı üst üste koyun ve ikiye katlayın.
  2. Kurabiye kalıbı ile ( ben yıldız şekli kullandım ) kesin.
  3. Sosisleri dilimleyin ve kürdana 3 yufka bir sosis, 3 yufka bir sosis şeklinde batırarak dizin.
  4. Kızgın bol yağda kürdanlı yufkalı sosisleri kızartın. Kızartırken yufka ve sosislerin kürdandan çıkmamasına dikkat edin. Afiyet olsun.

NİHAYET MERHABA ...



OĞLUMUN 4. DOĞUMGÜNÜNÜ KUTLADIK :)

      Nihayet merhaba dedim çünkü bir ayı aşkın zamandır blogumla ilgili sorunlar yüzünden sizinle hiç bir şey paylaşamadım. İlk zamanlar anlayamadım ve belki sorunlar kendiliğinden çözülür diye bekledim ancak düzelmeyince biraz uğraşarak çözdüm ve tekrar yazabiliyorum ne mutlu bana :)
       Tabi bu arada paylaşacak tarifler birikti ve 2 gündür nerden başlasam diye düşündüm durdum. İnsan bir müddet yazmaya ara verince tekrar başlaması düşündürüyor elbet...Geçen postumda bahsettiğim gibi sizlere oğlumun doğum günü masası ile tekrar kocaman bir MERHABA demeye karar verdim. Hadi bakalım buyurun neler yapmışız....





          Bu seneki temamızı oğlumun isteği üzerine çok sevdiği şimşek mcqueen olarak belirledik ve bu yukarıdaki fotoğrafta görmüş olduğunuz her şeyi kendim hazırlayıp sevdiğimiz dostlarımızla beraber bu güzel günü kutladık. Süslemeler, yazılar, pasta ,kurabiye ve diğer ikramlar derken çok yoruldum ama değdi doğrusu. Gelelim ikramlara;


ÇİKOLATALI CUPCAKELER
Aslında üzerlerini şeker hamuru ile kurabiyeler gibi arabalı süsleyecektim ama yetiştiremedim. Bende krem şantiyi renklendirip bu şekilde yaptım.


SOSİSLİ YILDIZLAR
 Tüm çocukların yemek için kapıştığı çok pratik bir lezzet. 


RENGARENK MAKARNA SALATASI
Canım Müge' nin yapıp getirdiği harika bir salata.


SUCUKLU VE PEYNİRLİ BÖREKLER


KUMPİR SALATA
Biz büyüklerin kapışarak yediği :) son günlerde bolca yaptığım favori salatam.


SADE AÇMA


ŞİMŞEK MCQEEN PASTAMIZ ve KURABİYELERİ



Ve işte bu da doğum günü şekeri oğluşum benim. 

Canım oğlum, ikinci baharım, gözlerine bakınca içimi ısıtan, sıcacık gülümsemenle sarıldığında yüreğimi eriten, tüm yaramazlıklarına rağmen bambaşka bir aşkla sevdiğim, herşeyim mutlu nice nice yılların olsun.  Hayatımın en güzel renkleri sen ve ablan iyi ki varsınız Allah' a şükürler olsun, SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...