24 Haziran 2012 Pazar

İşte Lezzet Kapınızda

Evinizin konforundan ve damak tadınızın kalitesinden ödün vermek istemiyorsanız işte harika bir fırsat, İşte Lezzet ile karşınızda. istelezzet.com , 7/24 müşteri hizmetleri ile hızlı ve kolay sipariş imkanı sağlıyor. Tek seferde farklı firmalardan sipariş imkanı sağlarken,  kararsızım servisi ile  karar vermenize de yardımcı oluyor.

Ani gelen misafirler, özel günler ve kutlamalar , ailecek geçirilecek keyifli ve lezzetli anlar için son zamanların yükselen trendi olmaya aday  istelezzet.com .
Siparişlerde en çok dikkat ettiğimiz iki nokta kalitesi ve fiyatıdır. İşte bu iki konuda istelezzet.com  müşterilerine garanti sağlıyor. Kontrol sistemi ile yemek servis standartlarını yükseltmek için işletmeler üzerinde sürekli kontrol sağlıyor.Güncel menü ve fiyat bilgisi sayesinde de menü ve fiyatların her zaman güncel olduğu sipariş listesine bir tıkla ulaşmak mümkün. Ayrıca siparişlerinizle biriken puanlarla ücretsiz yemek yiyebiliyorsunuz.
Damak tadınızın halinden anlayan  istelezzet.com'un internet sitesinden, Dünya'nın tüm mutfaklarından tutunda da diyet yemeklerine kadar zengin bir içeriğe ulaşabilirsiniz.

İşte, bu da reklam filmleri...
 
Yemek Siparişi Sepet ile Taşınmaz...:) from Istelezzet on Vimeo.


Kendinizi istelezzet.com'un lezzetlerinden mahrum bırakmayın derim. Şimdiden afiyet olsun...

Bir bumads advertorial içeriğidir.

23 Haziran 2012 Cumartesi

ENGİNAR DOLMASI-2 ve BİR NİŞAN YAPTIK GELDİK

 Merhaba hepinize....
       Daha önce paylaştığım yani blogumda tarifi olan enginar dolması (tık) tarifini ben önceki fotoğrafları hem çok net olmadıkları için beğenmediğimden hem de bu çok sevdiğim tarifi hatırlatmak istediğimden tekrar yayımlamak istedim. Aslında bir ay önce yani enginarın en bol olduğu zamanda çekmiştim bu fotoğrafları ama fırsatım olmadı hiç paylaşmaya bildiğiniz üzere.
     Tekrar bu güzel tarifi vermeden önce yine bu kaybolduğum sürede neler yaptığımı anlatayım da sizlere kendimi affettireyim değil mi :)
       Nerelerdesin mesajlarına cevap veriyorum işte; bir nişan yaptık geldik :) Eşimin erkek kardeşinin yani kaynımın nişanı vardı geçtiğimiz hafta. Biz de nişan için İzmir'e gittik. Tabi nişan öncesi hazırlık, alışveriş, yolculuk ve nişan koşturması epey vaktimi aldı. Boş boş oturmadım yani tatlı bir telaşımız vardı bu yüzden hiç blogumla da ilgilenemedim. Bir de kardeşlerimize iki şekerli mutfağımda bu güzel nişan kurabiyelerini yaptım.

   
       O kadar nişandan bahsettik, nişanda nasıl olduk fotoğrafı koymazsak olmaz değil mi :) Kuaförden sonra fotoğrafçı da diğer çiftin çıkmasını beklerken çekildiğimiz bir kaç fotoğraftan kolaj yaptım sizlere. Herhalde fotoğrafçıda kendi fotoğraflarını çeken görülmemiştir bizim gibi:) İki şekerim o gün sıcaktan ve beklemekten çok sıkıldılar ama pek güzeldiler benim kuzucuklarım...
       Evet gelelim bizim enginar zamanı gelince evimizde sık sık pişen, çok sevdiğimiz enginar dolması tarifini vermeye. Hiç denemediyseniz eğer mutlaka bir defa deneyin pişman olmazsınız derim. Sevgiler...

MALZEMELER:                                                       
  • 1 adet bütün enginar
  • 1 adet limon
  • yarım su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • çeyrek demet dereotu
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • bir tatlı kaşığı nane
  • bir tatlı kaşığı kimyon
  • bir tatlı kaşığı yenibahar
  • tuz
YAPILIŞI:
  1. Enginarın sapını enginar tencerede dik ve düz duracak şekilde   kesin, en dışındaki sert yaprakları soyun, atın. Sapını atmayın, sert kabuğunu soyun, biraz kalınca dilimleyin. Enginarla beraber sapını pişirmek için ayırın.
  2. Dolmanın içi için, soğanları minik minik doğrayın. Pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. Dereotunu, salçayı, zeytinyağını, naneyi, yenibaharı, tuzunu ve bir limonun suyunu ekleyip, karıştırın.
  3. Enginarın alt yapraklarından başlayıp, elinizle yaprakları açarak, dolma içini yaprakların dibine doğru yaprağın yarısını geçmeyecek şekilde doldurun.
  4. Çok geniş olmayan enginarın sığabileceği ve pişmesi için  kapağını kapatabileceğiniz boyda bir tencereye enginarı yerleştirin. Enginarın dilimlenmiş saplarını da enginarın yanlarına yerleştirin.Ben patates de koyuyorum soyup, dilimleyerek.
  5. Pirinçler dağılmayacak şekilde bir yaprak boyunda su ekleyip kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp 45-50 dakika  pişirin.
  6. Sıcakken ve elle yapraklarını koparıp dişinizle sıyırarak  yemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.





5 Haziran 2012 Salı

MİKİ FARELİ PASTA ( resimli pasta nasıl yapılır? )



 Merhaba hepinize :)
       Merak etmeyin buralardayım, ama bana bir ben daha lazım ki bu aralar tarif yazmaya vaktim olsun :) Bir tarif yazmak bu kadar zor mu, demeyin ( dediniz dediniz duydum :) ) bütün gün ev işlerinden ki onları bile aksatıyorum bazen, iki şekerli mutfağım ile ilgilenmekten ve tabi ki kızım ve oğlumdan dolayı kafam öyle yoğun oluyor ki bir tarif yazmak nasıl zor geliyor anlatamam. Neyse geç olsun da güç olmasın deyip yine de paylaşacağım sizlerle.
        Oğlumun doğum günü için yaptığım pastanın tarifini paylaşmak istiyorum nihayet. Gofret kağıt(gofret plaka da deniliyor) üzerine baskılı miki fare resimli pastamın nasıl yapıldığını sizler için ayrıca fotoğraflamıştım yaparken. Hep merak etmiştim bu resimli pastaların nasıl yapıldığını. Bende miki fare resimli yenilebilir gofret kağıdı aldım pastamda kullanmak için. Ayrıca siz hangi fotoğrafı isterseniz bu şekilde gofret kağıt üstüne bastırıp pastalarınız da kullanabilirsiniz. Bir çok pastane belli bir ücret karşılığında bu gofret plakaları istediğiniz fotoğrafı basıp satıyor. Ben bu ilk resimli pasta denememi şeker hamuru üzerine yaptım. İnternette bir araştırma yaptım ama yapım aşamalarını tam anlamıyla anlatan bir yazı bulamadım ya da bana denk gelmedi. Sadece gofret plakayı ıslatın ve pastanın üzerine yapıştırın yazıyordu. Bende acemice ilk denemem olsa da sizler için ve  benim gibi arayış içine girenlere kolaylık olsun diye fotoğraflamak istedim. Burada önemli olan gofret plakayı çok fazla ıslatmamak bunu anladım çünkü hemen eriyiveriyor ve tabi ki gofretin resimli olan tarafına asla su değdirmemek çünkü hemen resim bozulur. Bir daha ki denememi krem şantili pasta üzerine yapmayı düşünüyorum ilk fırsatta. Tabi ki sizlerle bunu da paylaşacağım. Şimdi geçiyorum pastamın yapımına...

MALZEMELER:

Pandispanya İçin; 
mikili pastamın dilimlenmiş hali...
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 2,5 türk kahve fincanı toz şeker
  • 3 türk kahve fincanı un
  • 1 türk kahve fincanı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt ve üç tatlı kaşığı toz şeker (pandispanyayı ıslatmak için) 
  • 1 adet gofret kağıda baskılı resim
Kreması için;
  • 4 paket krem şanti
  • 3,5 su bardağı süt
YAPILIŞI:
  1. Derin bir kaba yumurtaları kırın ( yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı ) 1-2 dakika   mikserin en yüksek ayarında çırpın.
  2. Toz şeker ve  vanilyayı kaynar suyu  da ekleyip 5-6 dakika mikser ile hiç ara vermeden karışım açık sarı ve koyu bir kıvam alana kadar çırpın.
  3. Kuru malzemeleri un, nişasta, kabartma tozu  eleyerek ilave edin ve mikserde düşük ayarda karıştırın.
  4. Dikdörtgen bir kek kalıbına ya da bir borcama  yağlı kağıt koyun ya da yağlayıp unlayın ve kek hamurunu dökün. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  5. Krem şantiyi süt ile çırpın ve hazırlayın.
  6. Pişip soğuyan pandispanya soğuduktan sonra iki kata ayırın. İlk katı şekerli süt karışımı ile ıslatın ve üzerini krem şanti ile kaplayın. Damla çikolata dökün. İkinci katı da şekerli süt  ile ıslatın ve üzerine kapatın.
  7. Pastanın en üstünü ve kenarlarını da krem şanti ile sıvayın.
  8. Krem şanti ile sıvanan pastayı şeker hamuru ile kaplayın.
Olsada yesek Suzan diyor ki; ben yukarıda yalnızca sade olan pandispanyanın tarifini verdim. Bu pasta için bir adet de kakaolu pandispanya  yapmanız gerekiyor. Bunun için yukarıdaki malzemelerden sadece bir fincan un yerine bir fincan kakao ekleyip kakaolu pandispanyayı yapın ve bir sade bir kakaolu olacak şekilde pastayı katlandırın. Ben pastanın bir katına damla çikolata, diğer iki katına bol yeşil fıstık koydum. Siz pastanın içine istediğiniz şeyi mesela meyveler olabilir koyabilirsiniz.

9.  Şeker hamuru ile kaplanan pastanın gofret kağıdı koyacağımız yerini fırça yada elinizle su ile ıslatın ( ben  
fırça ile suyu ayarlayamam diye parmağımla sürdüm ) . Gofret kağıt çok ince ve suya karşı hassas olduğundan suyu sadece yapışmasına yetecek kadar az sürün.
10. Gofret kağıdın resimli tarafına su değdirmeden dikkatlice elinizle hafif bastırarak pastanın üzerine hava boşluğu kalmayacak şekilde düzgünce yerleştirin. 
11. Gofret kağıdı düzgünce yerleştirdikten sonra resmin kenarlarını istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben şeker hamurum kırmızı ve mikinin de ayakları sarı olduğundan uyumlu olsun diye sarı yıldızlar yaptım kenarlarına.Gayet hoş durdu bence. Üzerine istediğiniz süslemeleri yapıp, mumları da yerleştirdikten sonra pastamız hazır, afiyet olsun...


     Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım, aslında çok basit yapması değil mi, inşallah gözümden kaçan bir şey yoktur. Bundan sonra gelsin bakalım değişik resimli pastalar ve tarifler :) Görüşmek üzere hepinize sevgiler ...

3 Haziran 2012 Pazar

Dünyanın En Sessiz Süpürgesi Rowenta ile Tanışın!




Elektrikli ev aletlerinin güvenilir markası Rowenta yine bir ilke imza atmış. Silence Force Extreme adını verdiği süpürge serisinde güç ve sessizliği bir arada sunmuş. Çıt çıkarmadan çalışırken evimizi dip köşe temizleyen Rowenta ile temizlikte yeni bir döneme adım atıyoruz.

Rowenta Silence Force Extreme dünyanın en sessiz süpürgesi! Düğmesine bastığınızda çalıştığı neredeyse anlamıyorsunuz. Bu sessizliğinin yanında üstün bir temizleme gücüne de sahip.

Torbalı ve torbasız olarak iki ayrı kategoride ve topam 8 farklı renkten oluşan bu süpürgeler gerçekten şahane! Torbasız olanı Çoklu Siklon Teknolojisi sayesinde saatte 300 km hızla tozları süpürgenin içerisine alıyormuş. Aynı zamanda, emiş performansını kaybetmeden evi süpürmek artık çok daha zahmetsiz ve kolay.

Buradan Rowenta Silence Force Extreme’in nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz:
Rowenta

Rowenta elektriğin zamlandığı günümüzde bizleri düşünmüş ve enerji tüketimi %50 azaltılmış. Tasarım ve renk olarak da hayran kalacağınız bir Rowenta mutlaka vardır. Ben mesela mor olanına bayıldım!

Ayrıca diğer aksesuarları da kullanım konforunu artırmak için özel olarak tasarlanmış, evde hayatınızı gerçekten de çok kolaylaştırıyor. Koltukların altını temizlerken öyle yerlere yatmanıza veya eğilmenize gerek kalmıyor.

Kısacası, evinize sessiz bir güç arıyorsanız, aşağıdaki linke bakmadan geçmeyin derim.

http://www.rowentasupurge.com

Bir bumads advertorial içeriğidir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...