29 Şubat 2012 Çarşamba

OĞLUMUN 3. DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ


 DENİZ SUALP'im 3 YAŞINDA :)
           Canım oğlum 11 Şubat ' ta üç yaşına girdi. Zaman ne çabuk geçiyor, daha dün gibi onu kucağıma ilk alışım. Bazen ne zaman büyüyecekler deyip acele etsem de aslında hiç istemiyorum büyümelerini, bu halleriyle o kadar tatlılar ki :) Ama büyüdüklerini görmek de ayrı mutluluk ve gurur. Büyürlerken hiç bir şeyi atlamayıp, bizim için ne kadar değerli ve özel olduklarını  hissetmelerini istiyorum. Kızımın " anne sen bizi ne kadar çok seviyorsun, bizim için neler neler yapıyorsun ", demesi var ya işte bu her şeye bedel. Bu yüzden  çocuklarım için doğum günü partisi yapmayı ve hazırlanmayı çok seviyorum. Telaşlı, koşturmacalı, heyecanlı ve tabi ki yorucu olsa da ilerde bunları güzel anılar olarak hatırlamaları açısından çok önemsiyorum doğum günlerini. 
         

           Gelelim neler yaptığımıza...Aslında ben  arabalı tema ve pasta düşünmüştüm hani şu şimşek mcqueen varya, ama oğlum her gün izlediğinden olsa gerek miki fareyi isteyince elimizde de kızımın doğum gününden  ( bakınız... tık... ) kalan miki fareli set varken tamam dedim. Pastayı da miki fare resimli gofret plaka kullanarak yaptım. Tarifini ve nasıl yaptığımı paylaşacağım sizlerle inşallah. Bir de miki fareli kalıp bulsaydım kurabiyeleri yapmak için ama bulamadım ben de araba şeklinde ve değişik bir renk olsun diye mavi  renk yaptım kurabiyeleri.


            İşte doğum günü masamız ve ikramlarımız. Kızımın doğum gününde ki gibi tatlı tuzlu diye ayırmadım. Hepsini bir arada sundum. Menüyü daha çok çocukların hoşuna gidecek türden şeylerden yaptım. Sosisli lolipoplar ve bonibonlu muffinler gibi ve düşündüğüm gibi de oldu tatlı çocuklarımız tarafından hemen tüketildiler... 

 Şekerlerimin bloguna ( tık ) bakıp diğer fotoğrafları da görebilirsiniz.


İşte doğum günü menümüz... Hepsinin tarifini paylaşacağım sırayla, buyrun bakalım;

UĞURBÖCEKLİ KANEPELER

ZEYTİNLİ ÖRGÜLÜ ÇÖREK
PORTAKALLI BALPARMAK TATLISI

ÇİLEKLİ PUDİNGLİ MUFFINLER

SOSİSLİ LOLİPOPLAR

KÖRİLİ MERCİMEK KÖFTESİ

GARNİTÜRLÜ PATATES ÇANAKLARI

TRUFFLE

PEYNİRLİ KUŞ YUVASI BÖREĞİ
ARABALI DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ

MİKİ FARELİ DOĞUM GÜNÜ PASTAMIZ
Canım oğlum iyi ki doğdun, seni çok seviyorum...

26 Şubat 2012 Pazar

Ece Sükan Benim Bloguma Yakışan Sony VAIO'yu Seçti... Sıra Sende!

Sony, en renkli VAIO serisi için Ece Sükan'la güzel bir işe imza attı. Ünlü moda ikonu Ece Sükan, benim bloguma yakışacak olan rengi belirledi. Blogları tek tek inceleyen Ece Sükan içerik, tasarım ve duruşa göre 6 farklı rengi olan Sony VAIO içinden bana kırmızı VAIO'yu seçti.
sony-vaio
Ayrıca Facebook üzerinde yapılmış özel bir aplikasyonla Ece Sükan profil fotoğraflarını inceliyor ve sana yakışan Sony VAIO'yu belirliyor. Sen de fotoğrafa tıklayarak Facebook üzerinden VAIO kazanma şansı yakalayabilirsin…

Bir bumads advertorial içeriğidir.

22 Şubat 2012 Çarşamba

Rumeli Hisarı'nda Masalsı Bir Aşk Hikayesi!

"Eski aşklar Yeşilçam'da kaldı" lafı klişe olmaya yüz tutmuşken, fırtınalı sevdalar, çekişmeli ilişkiler günümüzde hem magazin basınında hem de yakın çevremizde -buna kendimiz de dahil- karşımıza bolca çıkıyor. Sevgilimizi elimizden almak isteyen dış mihraplar yoğun şekilde çalışırken bize de biricik aşklarımızı elimizde tutmak için yapmamız gereken çok iş düşüyor. Bu konuya nereden geldiğimi açıklıyorum!



8x4 yeni deodorantları Beauty ve Beast için muhteşem bir project mapping uygulaması daha yapmış. Gösterinin hikayesi kısaca şöyle: romantik bir aşk hikayesi kötü niyetli bir ejderhanın tehdidi altına giriyor. Kahraman erkeğimiz çekici kokusunun da yardımıyla güzel kızı kurtarıyor ve hikaye mutlu bir şekilde sona eriyor.

8x4 dünyasını Facebook'tan takip etmek isteyenler; http://www.facebook.com/8x4Turkiye

Bir bumads advertorial içeriğidir.

TAVUKLU KUSKUS SALATASI

              Yoğurtlu salataların her türü her zaman favorim.  Bu yüzden doğum günüm için hazırladığım küçük akşam soframda tavuklu kuskus yapmak istedim. Ben bu tür  yoğurtlu salatalarda mayonez kullanmayı çok severim ama mayonez sevmeyenler ya da istemeyenler daha hafif olması için mayonez kullanmayabilir.

            Fırsat bulmuşken ( gündüzleri şekerlerimle uğraşmaktan kafamı toparlayamıyorum çünkü ) şimdi oğlumun doğum günüyle ilgili fotoğrafları düzenlemek ve sizler için hazırlamak için hemen tarife geçiyorum. Bol fotoğraflı ve bol ikramlı bir post gelecek inşallah beni izlemeye devam edin :) Sevgiler...


MALZEMELER:
  • 1 parça tavuk bonfile         
  • 1 su bardağı kuskus
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 8-9 adet kornişon turşu
  • 6-7 dal dereotu
  • tuz

YAPILIŞI:
  1. Tavuğu haşlayın, piştikten sonra küçük ve ince ince parçalara ayırın ( didikleyin ).
  2.  Kuskusu bir tencereye alın ve üzerine iki su bardağı sıcak su ekleyip pilav gibi suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Sarımsağı ezin ve yoğurda karıştırın.
  4. Sarımsaklı yoğurda tavuğu, kuskusu, mısır, minik minik doğranan turşuyu, ince ince kıyılan dereotunu, mayonezi ve damak tadınıza göre tuz ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp üzerini istediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.

    20 Şubat 2012 Pazartesi

    MEYVELİ PASTAM

      
             Mutlu bir hafta dileyerek bir pasta tarifi daha veriyorum sizlere. Bu aralar hep pasta tarifi verir oldum farkındayım. Ama bu sefer kendim için yaptım. Doğum günüm geçeli on beş gün oldu ama ancak sıra geldi paylaşmaya. Yolun yarısına doğru ilerlemekteyim :) 33 yaşında oldum...Bu güzel günümde sevgili dostlarımız Çiğdem-Ercan ve Sezgi-Fatih bizi yalnız bırakmadılar, bende onlar için küçük bir akşam sofrası hazırladım.
            Eşim her ne kadar sana ben pasta yaptıracağım dese de, hayır ben yapacağım dedim ve  eşimin isteği üzerine kremalı bir pasta yaptım. Yeşil rengi çok seven ben tabi kendim için yeşil renkte, üzeri bol meyveli bir pasta yaptım. Pastamın mumlarını kızımla beraber üfledik, canım ailem ve dostlarımızla beraber muhabbetli güzel bir akşam geçirdik.




    Pastamın yanına;
    yaptım. Meyveli pastamın tarifini hemen veriyorum, ben hayat koşturmacasına devam ediyorum . Hepinize sevgiler....





    MALZEMELER:


    Pandispanya İçin;
    • 4 adet yumurta
    • 3 yemek kaşığı kaynar su
    • 2,5 türk kahve fincanı toz şeker
    • 3 türk kahve fincanı un
    • 1 türk kahve fincanı nişasta
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1-2 damla acı badem aroması (dr.oetker)
    • Yarım su bardağı süt ve iki tatlı kaşığı toz şeker (pandispanyayı ıslatmak için) 
    • kivi, muz, elma , portakal ( pastanın üzeri için )
    Kreması için;
    • 2 paket pasta kreması
    • 1,5 su bardağı süt
    • pasta süsü
    Jöle için;
    • 1 çay bardağı su
    • 2 yemek kaşığı  toz şeker
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • çeyrek limon suyu
    YAPILIŞI:
    1. Derin bir kaba yumurtaları kırın ( yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı ) 1-2 dakika   mikserin en yüksek ayarında çırpın.
    2. Toz şeker ve  vanilyayı kaynar suyu  da ekleyip 5-6 dakika mikser ile hiç ara vermeden karışım açık sarı ve koyu bir kıvam alana kadar çırpın.
    3. Kuru malzemeleri un, nişasta, kabartma tozu  eleyerek ilave edin ve mikserde düşük ayarda karıştırın.
    4. Son olarak acı badem aromasını da ekleyin ve karıştırın.
    5. Kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt koyun ya da yağlayıp unlayın ve kek hamurunu dökün. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
    6. Pasta kremasını süt ile çırpın ve hazırlayın.
    7. Pişip soğuyan pandispanya soğuduktan  sonra iki kata ayırın. İlk katı şekerli süt karışımı ile ıslatın ve üzerini pasta kreması ile kaplayın. Damla çikolata dökün. İkinci katı da şekerli süt  ile ıslatın ve üzerine kapatın.
    8. Kalan pasta kremasını çay kaşığı ucuyla çok az  yeşil renk gıda boyasını katın ve iyi ve karıştırın.
    9. Pastanın üzerini kenarlarını yeşil pasta kreması ile kaplayın. Pastanın yan taraflarını pasta süsü ile süsleyin.
    10. Jöleyi yapmak için bir cezve ya da küçük bir tencerede su, toz şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Biraz sıcağının çıkması için bekletin.
    11. Meyveleri dilimleyin ve istediğiniz şekilde pastanın üzerine dizin.
    12. Ilınan jöleyi meyvelerin üzerine yayarak dökün. Pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletip servis edin. Afiyet olsun.

    15 Şubat 2012 Çarşamba

    BLOGUM 1 YAŞINDA


    MERHABA ;
        
                Evet bir yıl önce bu gün yine merhaba diyerek başlamıştım ilk yazım ilk heyecanımla... Bir mutfak meraklısı yemek sever olarak , yıllardır takip ettiğim blog dünyasına girmek için nedense hep erteledim kendimi ve bir gün karar verdim bir blog kurmaya. İsim için çok düşünmedim açıkçası çünkü arkadaşlarımın "şu olsa da yesek Suzan, bu olsa da yesek Suzan " gibi benim yaptıklarımın beğenilmesinden dolayı bir espiri olduğu için zaten aklıma koymuştum blogumun ismi olsada yesek suzan olacaktı.
            Hiç bir şey bilmeden bir kaç tarif koydum kendi kendime hiç kimse bilmiyordu blog kurduğumu zaten. Sonra oğlumun bir kaza sonucu kolu yandı ve onunla uğraştım uzun bir müddet. Allah' a şükür o günleri atlattık. Tabi bu arada ben blogumu kapalı hale getirdim, çocuklar, ev işleri derken hep ertelemeye devam ettim. Hayatta hiç bir şeyi ertelemek gerekir  gerçekten bunu zamanla öğrendim ve iki yıl önce açmış olduğum blogu yeniden hayata geçirdim. Çocuklarıma kendilerinin de içinde olduğu güzel bir hatıra olacağını düşünüp iki şekerli mutfağımı paylaştım herkesle. Bazen çocuklarımla ilgilenmekten bazen yorgunluktan  istediğim gibi ilgilenemesem de blogumla şimdi iyi ki de başlamışım diyorum. Bu sayede çok güzel arkadaşlar, dostluklar da edindim. Blog sahibi olanlar beni çok iyi anlıyorlardır eminim çünkü  çok başka bir dünya burası ve acayip mutlu oluyorum ben her yaptığımdan. Mutfak benim için mutluluk kaynağım ve terapi gibi; şekerlerimle de çok renkli...
               İlk günkü heyecanımla ve hevesimle bu gün baktığımda 126 kayıt, 2013 yorum ve 446 izleyici (ki bu kadar izleyiciye sahip olabileceğimi hiç düşünmemiştim) bir yılı geride bırakmışım. Bu bir yılda blogum çok şey kattı bana, bir çok şey öğrendim ama daha öğrenecek çok şeyim olduğunu düşünüyorum. Oldukça acemice başladığım ( hala acemi olduğumu düşünüyorum ) blogumla inşallah daha uzun yıllar sizlerle güzel paylaşımlarla buluşmayı diliyorum.
              Öncelikle şekerlerim kızım ve oğluma ( siz olmasaydınız bu blog olmazdı ),  herşeyim eşime ( bazen beni çok kızdırsanda ),  canım Çiğdem'ime ( blogunu ihmal ediyorsun, bu kadar arayı açma uyarıların, yardımların ve hep yanımda olduğun  için ),  bir türlü fırsat bulup buradan teşekkür edemediğim headerımı yapan missblog sana, tüm beni destekleyen, sesli ya da sessiz izleyen, güzel yorumlarıyla beni mutlu eden, bana yalnız olmadığımı hissettiren herkese ama herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki sizleri tanımışım. Hepinizi çok seviyorum.
            Yukarıda ki pasta kendi doğum için yaptığım pastadır, yeşil  rengi seven ben (blogumdan da belli olduğu üzere) pastamı da yeşil yaptım. Bu arada bu kadar uzun bir yazı yazmayı hiç planlamamıştım, içimden ne geldiyse yazdım sadece, sabırla okuyanlara da teşekkür ederim. İki şekerli mutfağımdan hepinize sevgiler...

    14 Şubat 2012 Salı

    SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL ŞEKER HAMURLU MOZAİK PASTAM

           Günün anlam ve önemine uygun olarak bende sizlerle sipariş üzerine yaptığım pastamı  paylaşmak istiyorum. Nasıl olur diyebilirdiniz, evet yaptım oldu. Sevgilisi mozaik pastayı çok sevdiği için Sena Hanım'ın isteği üzerine mozaik pastayı şeker hamuruyla kapladım ki bu benim kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Daha önce yapan var mı böyle bir şey bilmiyorum eğer yoksa bir ilki gerçekleştirmiş oldum böylelikle. Bu arada uzun zamandır aklımda olan mozaik pasta tarifini paylaşmış oldum sizlerle. Bir sürü tariflerim birikti, bundan sonra önce kendi doğum günüm için yaptıklarımı sonra geçtiğimiz hafta sonu oğlumun doğum günü için yaptıklarımı paylaşacağım sizlerle. Sizleri fazla bekletmem inşallah.

          Lütfen bu güne kalmasın sevginiz göstermek, sevginizi her zaman gösterin sevdiklerinize, fırsat yaratın; zaman ayırın. "SENİ SEVİYORUM", bu iki kelimenin gücünü asla küçümsemeyin ve bu iki kelimeyi söylemekten çekinmeyin. Hepinizin sevgililer gününü kutluyorum, her gününüzün sevgi dolu geçmesini diliyorum...


    MALZEMELER:
    • 2 paket pötibör bisküvi ( 350 gr )
    • 125 gr. margarin
    • 1 buçuk su bardağı süt
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
    YAPILIŞI:
    1. Derin ve geniş bir tencereye margarini koyun ve eritin.
    2. Margarine toz şekeri, kakao ve sütü de ekleyin ve iyice karıştırın. Kakaonun topak topak kalmamasına dikkat edin.
    3. Ayrı bir kaba bisküvileri elinizle küçük küçük kırın.
    4. Sütlü karışım iyice ısınınca altını kapatın ve bisküvileri ekleyin. Bisküvileri ezmemeye çalışarak karışımı iyice yedirin.
    5. Strech film serili her hangi bir kalıba ya da kaba dökün. Üzerini yine strech film ile kapatın ve buzdolabında en az iki saat bekletin. Daha sonra dilimleyerek, ben şeker hamuru ile kapladım ama siz  üzerine istediğinizi dökerek ( hindistan cevizi,  çikolata sos olabilir ) servis edin. Afiyet olsun.

    9 Şubat 2012 Perşembe

    ÇAĞIN'IN SÜNNET PASTASI ve MEVLÜT KURABİYELERİ

                Karlı, soğuk, bembeyaz bir  gün de hepinize sıcacık merhaba...Aslında doğum günümde yaptıklarımı paylaşacaktım ama bu pastanın ve kurabiyelerin arada kaynamaması için öncelik verdim. Sonra unutup, aman zamanı da geçti zaten deyip paylaşamayabiliyorum bazı yaptıklarımı ki inanın çok oldu ve arşivimde bekliyorlar, belki bir gün bu unutkanın aklına geliriz diye ....
              
                 Arkadaşım Eylem'in yakışıklı oğlu Çağın için yaptığım sünnet pastasını elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Eylem internetten beğendiği bir pastayı gösterip onun gibi isteyince benzerini yapmaya çalıştım bende. İçi kakaolu ve mavi renkli sade pandispanya; arası muzlu ve damla çikolatalı  sade krema ile yaptım. Sonuç olarak pastanın çok beğenilmesi beni çok mutlu etti.
                Bunlarda Çağın'ın mevlütünde dağıtılmak üzere yaptığım sünnet kurabiyeleri. Tek tek yapıp poşetleyip, süsledikten sonra hayran hayran bakıp  "ayy çok güzel oldular " deyip kendi yaptığı kurabiyeleri seven var mıdır acaba benim gibi :)
               
                 Bu güzel pastayı ve kurabiyeleri henüz ekleyemedim ama diğer yaptıklarıma da bir göz atmak için  http://ikisekerlimutfagimm.blogspot.com/   a hepinizi beklerim...


    7 Şubat 2012 Salı

    HAŞHAŞ EZMELİ AÇMA


              Merhaba herkese, biliyorum arayı fazla açıyorum ama bu son bir haftam oldukça yoğun geçti ve böyle de devam edeceğe benziyor. Neler mi yaptım, arkadaşım Eylem' in yakışıklı oğlu Çağın sünnet oldu , onun için sünnet pastası ve mevlüt kurabiyeleri, arada sipariş aldığım pastalar ve dün benim doğum günüm için hazırlık yaptım.  Ama terzi kendi söküğünü dikemezmiş misali ( aslında eşim şeker hamurlu istemediği için ) kendime normal meyveli bir pasta yaptım. Hepsini inşallah paylaşacağım sizlerle. Bu hafta sonu da küçük şekerim  canım oğlumun doğum günü var kısmetse onun için hazırlıklara başlayacağım. Yani anlayacağınız bu aralar fena halde mutfakta yaşıyorum. Olsun şikayetçi değilim halimden Allah sağlık versin yeter ki değil mi....
              Bu gün sizlerle daha önce   domatesli-biberlisini yaptığım açmaları bu sefer haşhaş ezmeli olarak yaptım. Eşim işe giderken götürmek istediği için son zamanlarda çok yapar oldum bu açmalardan. Her çeşidini yapıyorum, sizlerde peynirli, zeytinli istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

              Bu tarifimi sevgili Elif arkadaşımın http://tombultarifler.blogspot.com/ ev sahipliği yaptığı çay, kahve bahane etkinliğine gönderiyorum ve daveti için teşekkür ediyorum.

     
    MALZEMELER:
    • 1 buçuk su bardağı ılık süt
    • 1 paket toz maya ( ınstant)
    • yarım su bardağı sıvı yağ
    • 3 yemek kaşığı toz şeker
    • yarım tatlı kaşığı tuz
    • 4-4 buçuk su bardağı un
    • 3-4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi 
    •  1 adet yumurta sarısı ( üzerine sürmek için )
    YAPILIŞI: 

     1. Geniş bir hamur yoğurma kabının içine ılık sütü dökün ve mayayı da ilave edip elinizle maya iyice eriyip pütür kalmayacak şekilde karıştırın. Burada dikkat etmeniz gereken şey sütün ılık olması , asla kaynar olmamalı mayayı keser ve istediğimiz kabarıklığı sağlayamayız. 
     2. Tuzu, şekeri, sıvı yağı ve azar azar unu da  ekleyin. Hamurun çok yumuşak, hafif ele yapışacak şekilde olması lazım.
       3. Hamurdan iki küçük parça koparın, elinizle ince uzun şekil verin, iki hamuru  yanyana getirip arasına haşhaş emesinden sürüp burun ve uçlarından birleştirin. Diğer hamurları da bu şekilde yapın ve yağlanmış fırın tepsine şişme payını da bırakıp aralıklarla dizin. Şekil verirken hamurun elinize yapışmaması için elinizi sıvı yağ ile yağlayın.
       4. Hamurun mayalanması için tepside 1-1,5 saat kadar bekletin.
       5. Mayalanan açma hamurlarını üzerine yumurta sarısını sürün ve 200 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...