29 Kasım 2011 Salı

SAÇAKLI POĞAÇA

       
       En sevdiğim poğaça diyebilirim. Bol peynirli, maydanozlu ve yumuşacık hamuruyla her zaman olsa da yesem dediğim bir tarif. Mayalı hamurlarla aram pek iyi olmasa da yanlış anlamayın yemeyi çok severim ama mayalanma süreci yani beklemek pek işime gelmez. Böyle kalabalık menü olduğu zaman vakit nasıl geçiyor anlamadığımdan mayalı yapmayı tercih ediyorum. Bu sefer tam buğday unu kullanarak yaptım poğaçalarımı. O yüzden rengi biraz sarımsı oldu ama daha lezzetli geldi bana sanki.  Bu günlerde her şeyi tam buğday unuyla yapıyorum, sonuç; renk dışında hiç bir farkı yok sadece daha sağlıklı olduğu kesin...


MALZEMELER:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya (instant)
  • 1 tutam tuz ve şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  •  3 su bardağı tam buğday unu
  • 250 gr. beyaz peynir
  • yarım demet maydanoz
YAPILIŞI:
  1. Ilık sütün içine mayayı dökün ve iyice eritene kadar karıştırın.
  2. Bir yoğurma kabının  içine yağı,şekeri,tuzu ve mayalı sütü ilave edip karıştırın.
  3. Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek karıştırın,  oldukça yumuşak  bir kıvamı olmalı hamurunuzun.
  4. Hamuru iyice yoğurup toparladıktan  sonra üstünü kapatın ve bir saat kadar mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanma işlemi bittikten sonra  elinize alıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  6. Üzerine yumurta sarısını sürün ve 200 derece fırında 20-25 dakika  pişirin.
  7. Pişen poğaçaları fırından aldıktan sonra soğumaları için bekletin. Soğuduktan sonra poğaçaları ortadan ( yan tarafından )  ikiye kesin ama tamamen kesip ayırmayın. 
  8. Maydanozları doğrayın. Maydanozların bir kısmını beyaz peyniri ezin ve içine katın. Peynirleri poğaçaların içine koyun ve tam uç tarafına sade maydanozlardan ekleyin. Bu şekilde hepsini doldurun ve servis tabağına dizin. Afiyet olsun.

         Tabi yine kızımın tombik elleri değdi poğaçamıza. Yumurta sarısını sürmek onun işi. Bakın nasıl da ciddi ciddi yapıyor işini. Kızım ben mutfakta ikramlar hazırlarken sanki tv programı yapıyormuşuz, bizi bir kamera çekiyormuş gibi oyun oynamaya bayılıyor. "Anne çekim başladı ", diyor bana ve her yaptığımızı başlıyor anlatmaya. Çenesi maşallah kuvvetli kime çekmiş bilmem ( bana tabi ) :) Onca işimin arasında beni yavaşlattı, bitmek bilmeyen sorularıyla ( anne şimdi ne yapacağız, bunu niye katacağız gibi) beni sıksa da bazen sesimi çıkarmayıp kızmamaya çalışıyorum. Çünkü biliyorum bu anlar onun en sevdiği, kendini işe yarar hissettiği ve ileride bile hiç unutmayacağı mutlu anlardan biri olacak, en azından ben öyle umuyorum. Sevgiler....

    28 Kasım 2011 Pazartesi

    NARLI ve KEDİDİLLİ MUHALLEBİ


    ŞİMDİ NAR ZAMANI...
           Akşam çayı masamda ki tarifleri yayımlamak için ilk önce saçaklı poğaça tarifini hazırlamıştım ancak gelen mesajlar ve yorumlarda ki istekler üzerine  narlı tatlımı paylaşacağım önce sizlerle.
               Benim gibi nar sevenleri nara doyuracak, mis gibi nar kokulu ve tamamen doğal nar suyundan yapılan hafif bir tatlı. İzmir'den getirdiğim narlarla şöyle güzel narlı bir tatlı yapmak istiyordum kaç gündür ve sonunda kedidillerini ekleyerek çok sevdiğim bu hafif tatlıyı yaptım. Ben genelde kedidili bisküvi kullanmadan, kek kalıbının  içine önce nar peltesini koyup sonra üzerine muhallebiyi döküp, soğuduktan sonra ters çevirip yaparım bu tatlıyı. Böyle pasta görünümü çok hoşuma gider. Tabi nar yerine başka meyvelerin sularını kullanarak  da yapabilirsiniz. Mesela portakal suyu ile çok güzel oluyor benden söylemesi....

              Nar suyu için nar tanelerini tek tek çıkarıp suyunu sıkmak gerçekten zahmetli ve uzun bir iş. Ama benim gibi mutfakta annesine yardım etme aşkı içinde olan bir kızınız varsa yaşadınız demek :) Mutfak şekerimin sayesinde narları hemen taneleyip suyunu sıktık tatlımız için. Bu günlerde bana yardımcı olmak için pek bir hevesli kızım aman nazar değmesin" maşallah".

              Kırmızı aşkına; narlarımda oldukça kırmızı çıktılar ve ortaya bu güzel renkli tatlı çıktı. Tarifimiz için buyrun efendim....
         
              Bu arada tarifimi Özlem'in(yeşil mutfaktan tarifler )  ev sahipliğini yapmış olduğu etkinliğe yolluyorum....

    MALZEMELER:
    • 1 paket kedidili bisküvi
    • 1 su bardağı nar suyu
    • 1 yemek kaşığı toz şeker
    Muhallebi için;
    • 1 litre süt
    • 1 buçuk kahve fincanı un
    • 1 kahve fincanı  buğday nişastası
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 50 gr. margarin
    • 1 paket vanilya
    Nar Peltesi için;
    • 1 buçuk su bardağı nar suyu
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    YAPILIŞI:
    1. Öncelikle  bir su bardağı nar suyuna bir yemek kaşığı toz şeker ekleyin ve iyice karıştırın. Kedidili bisküvileri şekerli nar suyuna  batırıp yan yana borcama dizin. Yalnız kedidili bisküvileri çok fazla bekletmeyin hemen batırıp çıkarın yoksa dağılabilir. 
    2. Muhallebiyi yapmak için bir tencereye sütü, unu, nişastayı ve şekeri koyun ve koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kıvamını aldıktan sonra margarini ve vanilyayı ekleyin, altını kapatın ve margarin eriyene kadar karıştırın. Muhallebiyi kedidili bisküvilerin üzerine dökün.
    3. Nar suyunu, nişastayı ve şekeri orta ısıda koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca hemen altını kapatın.Karıştırarak biraz soğutun ve muhallebinin üzerine dökün. 
    4. Buzdolabında bekletin ve üzerini nar taneleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

    26 Kasım 2011 Cumartesi

    ÖĞRETMENLER GÜNÜ İÇİN YAPTIĞIM ÇİÇEKLİ PASTAM

     
         Biliyorum  akşam çayı masamda ki ikramlarımın tariflerini bekliyorsunuz ama ben arşivimde bekletmeden, sıcağı sıcağına paylaşmak istedim düne özel yaptığım bu pastayı. 
          Dün Öğretmenler Günü dolayısıyla yoğun geçti bizim için. Canım kızımın ilk öğretmenler günü kutlaması  olduğu ve törende şiir okuyacağı için çok heyecanlıydık. Sabahtan tüm veliler toplanıp çocuklarımızın öğretmeni Nurten Hanım'a çiçeğini ve hediyesini verdik, Öğretmenler Günü'nü kutladık. Öğleden sonra yapılacak tören de tüm kızların saçlarına beyaz kurdele takmasını istedi öğretmenimiz. Suay'ımın saçlarına taktık beyaz kurdeleyi ve bir poz çektik okula gitmeden  önce...
          
          Anneler hünerlerini gösterdiler tabi. Her sınıftan beş anne bu gün için bazı ikramlar yaptılar.  Ben de kakaolu pandispanyalı, kakaolu krem şantili ve antep fıstıklı   bu pastayı, şeker hamuruyla kaplayarak ve süsleyerek yaptım. Öğretmenlerimiz tarafından çok beğenildi pastam sağ olsunlar, çok uğraştım ama gerçekten benim de içime sinen güzel bir pasta oldu. Ne olacak bu halim bilmiyorum, çok hoşuma gidiyor şeker hamuruyla uğraşmak bu yüzden her gün pasta yapmak istiyorum...Bir pasta daha yaptım bu gün... Allah'ım biri beni durdursun :) Sevgiler....

    23 Kasım 2011 Çarşamba

    Yeniçarşım.com ile Evden Çıkmadan Çarşıya Çıkıyoruz!

    Ekim ayından bu yana yayında olan Yeniçarşım.com, alışkın olduğumuz e-ticaret sitelerinden oldukça farklı. Site şimdiden sloganı olan “Evden çıkmadan çarşıya çık” mottosunu fazlasıyla yerine getiriyor. Çünkü şimdiden Yeniçarşım.com’da yüzlerce mağaza var ve siz dilediğiniz ürünü bu mağazalar arasından seçerek satın alabiliyorsunuz. Üstelik, internetten alışveriş yaparken en çok çekindiğimiz “güvenlik” engelini Hürriyet Güvenli Alışveriş Sistemi ile çözmüşler.

    Yeniçarşım.com’un diğer alışveriş sitelerinden önemli farkları var. Platformun en belirgin karakteristiği olan alıcı ile satıcıyı bir araya getirme stratejisi, satıcıların (mağazaların) ticari kuruluş olması gibi akıllıca bir taktikle desteklenerek, son derece başarılı bir sistem getirilmiş durumda. Yeniçarşım.com’da satış yapan her mağaza, ticari unvana sahip, fatura kesen ve dolayısıyla garantili ürün satan mağazalar. Bu sayede aynı ürünü birden fazla mağaza arasından güvenle seçerek satın alabiliyorsunuz. Herhangi bir problemde “Hürriyet Güvenli Alışveriş Sistemi” ve Yeniçarşım’ın başarılı müşteri hizmetleri departmanı hizmetinizde.

    www.yenicarsim.com'da 24 farklı kategoride onbinlerce ürün bulunuyor. Mutfak ve küçük ev aletleri bölümünde ise birbirinden güzel ürünler mevcut. Yemek yaparken ihtiyacınız olan mutfak aletlerine kolaylıkla ulaşabilir ve güvenli şekilde satın alabilirsiniz.

    Ayrıca, www.facebook.com/yenicarsim ve www.twitter.com/yenicarsim adreslerinden ise Yeniçarşım’ı takip edebilir, kampanya ve fırsatlardan haberdar olabilirsiniz.

    Bir bumads advertorial içeriğidir.

    AKŞAM ÇAYI SOFRAM ve HELLO KITTY PASTAM

             Geçtiğimiz cumartesi akşamı  misafirlerim olduğundan bahsetmiştim. Uzun zamandır görüşemediğimiz arkadaşım Ümmühan, eşi ve kızı Neslihan (  kendisi kızımın kankası  olur )  bize gelecekleri haberi üzerine bende "yemek yemeden gelin", dedim. Artık beni takip edenler de tanıdılar onları dostlarımız Çiğdem ve Ercan'da bize katıldılar. Çocuklara mutfağa masa hazırlayıp, beylere servis yapıp, biz  üç bayan bu güzel masada oturup hem yedik hem de güzelce muhabbet ettik. Seviyorum böyle keyifle ikramlar yapıp, sonra dostlarla güzel muhabbetler eşliğinde keyif yapmayı...
                Fırınımın da tamir olmasıyla ne zamandır yapmak istediğim güneş börek ve saçaklı poğaçalarımı yaptım nihayet. Mevsim meyvelerini kullanarak da iki tatlı yaptım. Ümmühancım da ben çok sevdiğim için muhacir böreği yapmış  getirmiş sağ olsun, her zaman ki gibi mükemmel olmuş. Anlayacağınız üzere yedikte yedik. İşte soframdakiler, merak etmeyin hepsinin tarifini sırayla vereceğim.

    FELLAH KÖFTESİ

    ELMALI AYVA TATLISI

    SOĞANLI GÜNEŞ BÖREK

    ISPANAKLI MUHACİR BÖREĞİ( ÜMMÜHAN'DAN)


    HELLO KİTTY PASTAM
        
               Kızıma, "Neslihan ve senin için pasta yapacağım," dediğimde kızım, "anne hello kittyli pasta yapar mısın" dedi ve bende bir gün önceden bu pastayı yaptım. İçini  sevgili Müge'nin yoğurtlu pandispanyası, sade krem şanti ve muzlu olarak yaptığım pastaya kızlar bayıldılar. Şeker hamurunu ise yine marsmallow kullanarak yaptım. Sevgimi de katmayı unutmadım :)
              

    21 Kasım 2011 Pazartesi

    KEKİKLİ BİFTEK, HAVUÇLU PİLAV VE PRATİK ( SÜTLÜ ) PATATES PÜRESİ

    İki şekerli mutfağımdan hepinize merhaba, 
              Başlıktan da anlayacağınız üzere uzun bir post sizleri bekliyor, bu gün üç tarif bir arada... Geçen haftadan bu yana inanırmısınız bu tarifleri yazmak için uğraştım ama  şekerlerim sağ olsun her seferinde tamamlayamadan kalkmak zorunda kaldım. Derken hafta sonu geldi, cumartesi misafirlerim vardı onlar için hazırlık yaptım. Pazar günü de güzel bir doğum gününe katıldık yani yoğunluktan anca bu güne kaldı tariflerimi yazmayı tamamlamak. Resimleri en kısa zamanda düzenleyip sizlerle bu iki güzel günü paylaşacağım inşallah.
           Tariflerime gelirsek, üçü bir arada hem pratik hem de lezzetli bir akşam yemeği  benim  için. Bifteği kekiksiz düşünemiyorum ben. Pilavda da renk ve tat olarak havucu çok severim. Pratik patates püremi de canım arkadaşım Necmiye' den gördüğümden ve beğendiğimden beri onun gibi yapıyorum. Patatesleri süt ile haşlamanın, haşlanmış patatese süt katmaktan ne farkı var diye düşünebilirsiniz . Ama deneyin bence ve mutlaka farkı göreceksiniz derim. Sevgiler....


    KEKİKLİ BİFTEK
    MALZEMELER:
    • 4 parça dana biftek
    • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
    • bol kekik
    • tuz
    YAPILIŞI:
    1. Bifteklere önlü arkalı bol kekik  ve biraz da tuz serpin
    2. Bir tavaya sıvı yağı koyun ve ve iyice yağ kızdıktan sonra biftekleri orta ısıda çevirerek kızartın.
    3. Piştikten sonra ister dilimleyerek ister dilimlemeden sıcak olarak servis edin.
    HAVUÇLU PİLAV
    MALZEMELER: 
    • 2 adet orta boy havuç
    • 1 buçuk su bardağı pirinç 
    • 3 su bardağı sıcak su
    • 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    •  tuz
    YAPILIŞI:
    1. Havuçların dışını iyice kazıyın ve  minik küpler şeklinde doğrayın.
    2. Pilav yapacağınız tencereye sıvı yağı ve havuçları koyun, tencerenin kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak havuçlar  yumuşayıncaya kadar ( 5 dakika kadar ) pişirin.
    3. Havuçlar pişince yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ve tereyağı ya da margarini ekleyin, 3-4 dakika kadar pirinçleri ara sıra karıştırarak kavurun.
    4. Damak tadınıza göre tuzu ve sıcak suyu ekleyip tencerenin  kapağı kapalı şekilde pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
    5. Suyunu çeken pilavı karıştırıp, 10 dakika dinlendikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

    SÜTLÜ PATATES PÜRESİ
    MALZEMELER:
    • 4 adet orta boy patates
    • 1 buçuk su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • tuz
    YAPILIŞI:
    1. Patatesleri  soyun ve  istediğiniz şekilde dilimleyin..
    2. Sütü bir tencereye koyun ve patatesleri de ekleyip orta ateşte patatesleri ara sıra karıştırarak haşlayın. Biraz dibi tutabilir ama  çok fazla tutmamasına özen gösterin.
    3. Çok az süt kalıp patatesler piştiği zaman altını kapatın, tuz ve tereyağını ekleyin ve patatesleri çatalla ezin ya da blendırdan geçirin.
    4. İsteğinize göre patateslere sıcakken rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

      15 Kasım 2011 Salı

      PRATİK PASTA


              Herkese yeniden merhaba...
              Artık evimizdeyiz :) Bir bayramı daha hayırlısıyla geride bıraktık ve İzmir'den döndük. Döndük ama yapmam gereken bir sürü iş varken yorgunluğumu atamadım henüz ve daha valizleri bile boşaltamadım. Bilgisayarsız kaldığım zamanlarda paylaşamadığım tariflerimden birini yayımlayıp hemen valizlerin başına geçeceğim inşallah.

             Bayram öncesi bir gün, kızım okul dönüşü "anne jöleli bir pasta yapalım mı ?" deyince bende hemen evde bulunan pasta tabanını kullanarak  bu tatlıyı yapmak istedim. Çok pratik ve güzel bir pasta oldu. Tabi kızımla beraber yaptık, mutfakta bana yardım etmeye bayılıyor ve şeker kızım "anne tam istediğim gibi bir pasta oldu", deyip mutlu olup teşekkür etmesi var ya işte bu duygu dünyanın en güzel ve tarifsiz duygusu benim için :) 

             İşte pratik pastamızın ya da pratik jöleli pastamızın tarifi, buyrun efendim....

      MALZEMELER:
      • hazır pasta tabanının bir katı
      • 3 su bardağı süt
      • 3 yemek kaşığı un
      • 3 yemek kaşığı irmik
      • 4 yemek kaşığı toz şeker
      • 100 gr. margarin
      • 1 paket vanilya
      • 1 küçük paket tart jölesi
      • kivi ve elma üzeri için
      YAPILIŞI:
      1. Öncelikle muhallebiyi yapmak için bir tencereye sütü, unu, irmiği, toz şekeri ilave edin ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. 
      2. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra margarini ve vanilyayı ilave edin ; margarin eriyene kadar karıştırın. Margarin eridikten sonra altını kapatın ve ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
      3. Pasta tabanını sığabileceği bir borcama yerleştirin ve biraz süt ile ıslatın.
      4. Ilınan muhallebiyi pasta tabanının üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.
      5. Kivi ve elmaları dilimleyin ve istediğiniz şekilde muhallebinin üzerine yerleştirin.
      6. Tart jölesini paketin üzerinde ki tarife göre hazırlayın ve pastanın tam ortasından dökerek eşit yayılmasını sağlayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

        5 Kasım 2011 Cumartesi

        KIBRIS TATLISI VE HERKESE İYİ BAYRAMLAR


        Ve İzmir deyiz... Şekerlerim çok mutlular babaanne ve dedelerine geldikleri için. Nasıl mutlu olmasınlar her dedikleri hemen yapılıyor. Bayramlıkları alındı, istedikleri oyuncaklar alındı, gerçek bayramı onlar yaşıyorlar yani, yarını dört göz ile bekliyorlar. 

        Hayırlısı ile bir Kurban Bayramını daha yaşayacağız. Hem yol hem de bayram telaşımdan yeni bir tarif yerine daha önce yayımlamış olduğum ve çok sevdiğim bir tatlıyı sizlerle tekrar paylaşmak istiyorum. Bütün evlerde bayram tatlıları çoktan hazırlanmıştır eminim ama henüz yapmamış olanlar için bir alternatif olabilir tatlım.

         Hepinizin Kurban Bayramı'nı kutlar, güzel ve mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim. İnşallah İzmir dönüşü tekrar görüşmek üzere herkese hayırlı bayramlar. Sevgiler....

        MALZEMELER:
        • 3 adet yumurta
        • yarım su bardağı şeker
        • yarım su bardağı sıvı yağ
        • 1 su bardağı galete unu
        • 1 su bardağı kırılmış ceviz
        • 1 su bardağı hindistan cevizi
        • bir paket kabartma tozu
        KREMASI İÇİN:

        • 1 litre süt
        • 1 su bardağı nişasta
        • yarım su bardağı şeker
        • bir paket vanilya
        • bir paket krem şanti
        ŞERBETİ İÇİN:
        • 2 su bardağı su
        • 1.5 su bardağı şeker
        • bir paket vanilya
        YAPILIŞI:


        1. Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
        2. Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
        3. 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
        4. Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
        5. Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun.

        3 Kasım 2011 Perşembe

        KALPLİ PASTA


        Herkese merhaba;
        Her şeye rağmen hayat devam ediyor demiştim en son ama  paylaşmak istediğim bir sürü tariflerim varken yaramazlıklarına son sürat devam eden küçük şekerim sonunda yapacağını yaptı bana, lap topun üzerine su döktü ve bu yüzden bir süre ara vermek zorunda kaldım bende. Tamire giden lap topun onarılmasının epey masraflı olacağını yani astarının yüzünden pahalı olacağını düşünmemiştim hiç çünkü saç kurutma makinesi ile iyice kurutmuştum  :) ama  hiç bir işe yaramadı ve  eşim hemen gidip yepyeni bir lap top aldı bana sağ olsun ve iki şekerli mutfağımdan paylaşımlara çocukları yeni bilgisayardan uzak tutarak devam edeceğim inşallah. Bu aralar şekerlerden yana oldukça dertliyim özellikle de oğlumdan, sormayın, bir sinir harbi içinde dolanıp duruyorum evde. Allah'tan bol bol sabır diliyorum çünkü kalmadı bende .... 

        Ve gelelim pastama...
         Nazar boncuklu pastamdan sonra bir pasta daha yaptığımı söylemiştim sizlere işte bu güzel kalpli pastayı artık beni takip edenler de tanıyorlar, can dostlarımız Çiğdem ve Ercan'ın yıl dönümleri için sürpriz olarak yaptım. Yıl dönümlerinin ertesi günü akşamı bize geldiklerinde pastayı görünce  şaşırdılar ve çok beğendiler. Canlarıma bir kez daha beraber nice mutlu yıllar diliyorum.



        Pastam gerçekten çok güzel oldu, hepimiz çok beğendik, yani bu sefer mütevazı olamayacağım doğrusu :) şeker hamurlu pasta olayı benim için tamamdır artık. Tariflerime gelince Kurban Bayramı'da geliyor biliyorsunuz biz de kısmetse bayramda İzmir'de olmayı planlıyoruz. Bayram hazırlıklarımdan ve tabi ki yaramazlarımdan fırsat buldukça yeni tariflerimi paylaşacağım sizlerle. Görüşmek üzere hepinize sevgilerimle....
        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...