İKİ ŞEKERLİ MUTFAKTAN İKİ ŞEKERLİ TATİLE...
Çiğdem'in sofrası için yaptığım bisküvili balkabaklı pasta ile sezon finalimi yapıyorum arkadaşlar.Küçük bir balkabağını epeydir bekletiyordum şöyle değişik bir şey yapayım diye ve bir pasta yaptım nihayet. Bu tarif tamamen tarafıma aittir, inanın çok özenerek yaptım. Alt katın bisküvili ve üst katın krem şantili olmasını istedim. Balkabaklı kat için önce jöle ile karıştırmayı düşündüm ama elimde limonlu jöle vardı ve ekşi bir tat vereceğinden kullanmak istemedim. Blendırla ezdikten sonra kabakların kıvamının pasta için biraz daha katı olması için elimle ezerek bisküvi kattım. Birden ceviz katmak aklıma geldi ve iyi ki de katmışım. Balkabaklı pastam gerçekten güzel oldu. Balkabağı tadını sevmeyenler varsa inanın balkabağından çok kestane yemiş gibi hissedeceksiniz. Bizim kızlar bile önce tadına bakmak için küçük bir dilim aldılar ve beğenip bir dilim daha istediler. Benim yaparken hayal ettiğimden bile daha güzel oldu pastam.
Balkabaklı pastam blogumda uzun bir süre sizi karşılamaya devam edecek çünkü iki şekerli mutfaktan biraz ayrılma zamanım geldi, yaşasın tatil... Biraz özlem gidermek, kafa dinlemek ( şekerlerle pek mümkün olmayacak ama ), gezmek, güneşlenmek ve bronzlaşmak istiyorum :) İki şekerimle mutfak maceralarımıza biraz ara verip tatil maceralarına doğru yol alma zamanı. Yolum uzun önce Giresun sonra İzmir' e doğru, dönüşümün bol fotoğraflı olacağının garantisini şimdiden verebilirim. Nerede olursak olalım olsada yesek demeye devam, aman ben yokken bloguma göz kulak olun, ara sıra kontrol edeceğim ona göre :)
Hepinize iyi tatiller inşallah görüşmek dileğiyle...
Hepinize iyi tatiller inşallah görüşmek dileğiyle...
MALZEMELER:
- 2 paket ( eti ) kakaolu bisküvi
- 3 yemek kaşığı margarin
- yarım çay bardağı süt
- yarım kilodan biraz fazla balkabağı (600-700 gr. kadar)
- bir buçuk su bardağı toz şeker
- yarım paket petibör bisküvi
- bir paket vanilya
- yarım su bardağı kırılmış ceviz
- bir paket krem şanti
- bir su bardağı süt ( krem şanti için )
YAPILIŞI:
- Bisküvileri rondodan geçirin ve toz haline getirin.
- Margarini bir tavada eritin ve toz haline gelen bisküvilerle beraber sütü de ekleyerek karıştırın.
- Kelepçeli bir kalıbın içine yuvarlak şekilde yağlı kağıdı kesin. Bisküvili karışımı kelepçeli kalıba elinizle bastırarak sıkıca yerleştirin.
- Balkabaklarını bir tencereye koyun. Üzerine şekeri ve bir bardak su ekleyerek suyunu çekip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte ( balkabağına göre değişebilir pişme süresi ) 30 -35 dakika pişirin.
- Pişen balkabakalarını biraz ılıdıktan sonra blendırdan geçirin. Petibör bisküvileri elinizle iyice ufalayarak ezilen balkabaklarına ilave edin. Kırılmış cevizi, vavilyayı da ekleyin ve kelepçeli kalıptaki bisküvilerin üzerine dökün, eşit bir şekilde yayın.
- Krem şanti tozunu bir bardak süt ile çırpın ve balkabağının üzerine döküp yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve üzerine pasta süsü döküp dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun...